Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Aardappelrozetjes versus puree

december 2022

De pepernoten zijn inmiddels weer op en de kerstboom staat klaar om opgetuigd te worden. Ieder jaar heb ik weer zin in de kerstdagen. Vooral omdat het na de zomervakantie een paar vrije dagen beloofd. Gezellig samen thuis bij de boom en warme kachel spelletjes doen. Een romantisch idee. Ik weet het.

Want richting de feestdagen slaat er meestal een lichte paniek toe. De eerste bal gaat kapot omdat de hond het speelgoed in de boom wel heel aantrekkelijk vindt. Het kerstmaal dat je voorbereidt waarin je rekening moet houden met drie verschillende diëten. Van glutenvrij en lactosevrij tot iemand die dierenleed niet vindt samengaan met de kerstgedachte. Met op de koop toe een ketel met een klep die vastzit waardoor je geen warm water hebt.

Kerst doet me denken aan aardappelrozetjes. Van die kleine priegelige dingen die veel werk vragen en er mooi maar een beetje tuttig uitzien. Die in de oven constante aandacht vragen omdat ze anders verbranden. Eenmaal op tafel ziet niemand hoeveel tijd je eraan hebt besteed en verdwijnen ze in één hap in de toch al volle maag. Terwijl je de verwachting hebt dat iedereen je complimentjes gaat geven voor alle moois op tafel en hoeveel moeite je hebt gedaan voor iedereen.

Maar niemand vraagt om aardappelrozetjes. Je gasten zijn ook tevreden met een goede puree en je volle aandacht. Of desnoods een schaal chips als de gemiddelde leeftijd onder de 30 is. Mijn voornemens beginnen dan ook al voor oud en nieuw. Ik maak een eenvoudige maaltijd waar iedereen van kan genieten. Een knapperige salade met veel noten, een veganis­tische en glutenvrije champignonragout en de allerlekkerste puree die je kan verzinnen. Top!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO