Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Met kerst wordt vaak, zeker bij wild, een mooie aardappelpuree geserveerd. Maak ‘m extra luchtig en zoet door ‘m te mengen met pastinaak. Eenmaal afgemaakt met gerookte amandelcrush is het een waar feestje,…. ook op je bord.
Bijgerecht, 6 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten (excl. 25 minuten oventijd)
• 800 gram kruimige aardappelen
• 600 gram pastinaak
• 2 dl slagroom
• 2 takjes tijm
• 1 takje rozemarijn
• 100 gram gerookte amandelen
• klontje boter
• grof gemalen peper, zeezout
Warm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd beiden in gelijke stukken. Zet iets onder water, voeg zout toe, breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
Verwarm intussen de room met de tijm en rozemarijn. Laat 15 minuten trekken. Zorg dat het niet kookt!
Hak de amandelen fijn (maar niet tot poeder). Smelt de boter in de pan. Voeg de gehakte amandelen toe en laat op een zachtjes vuur een beetje kleuren.
Giet de groenten af. Pureer met een pureestamper fijn. Het wordt nog smeuïger met een aardappel- of pureepers. Zeef de room. Klop met een handmixer de room door de aardappel-pastinaakpuree. Breng goed op smaak met zout en peper. Doe over in een ovenschaal. Spreid er de geroosterde amandelen met de boter over uit en bak de schotel in 25 minuten warm en mooi bruin in de voorverwarmde oven.
Tip: Bewaar de pastinaakschillen en frituur die in een laagje olie in een klein pannetje. Bak in boter wat gemengde paddenstoelen. Serveer beiden er bij.
Fijne dagen!
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO