Aardappelwereld magazine
Vegans te gast met kerst? Geen paniek! Deze maaltijd is vriendelijk voor gast, dier, buik en de portemonnee. Je kunt de aardappel of bloemkool ook apart inzetten als bij- of voorgerecht.
Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 45 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd of schaaf (gebruik een mandoline!) de aardappel in flinter dunne plakjes. Meng de plakjes in een kom met de room, geperste knoflook, tijm, citroenrasp, zout en peper. Bekleed een (spring)vorm met bakpapier en schik er de aardappelschijfjes over elkaar in. Druk goed aan. Bak in de oven 40-50 minuten. Bestrijk halverwege met wat olie. Haal uit de oven en laat even rusten voor je hem uit de vorm haalt.
Snijd intussen midden uit de bloemkool 4 steaks van 1½ cm dik (en maak van de rest eens een bloemkool-gorgonzolasoep). Meng de misopasta, sesamolie, honing, rijstazijn en gember tot een gladde marinade. Bestrijk met de helft hiervan de bloemkool. Laat 20 minuten staan. Verhit 1 of 2 koekenpannen met wat zonnebloemolie. Bak de steaks 3 à 4 minuten per kant bruin. Voeg de rest van de marinade met een scheutje water toe. Laat inkoken tot een mooie saus. Schik de steaks met wat aanhangende marinade op borden. Serveer er een punt van de galette bij en druppel er wat misosaus omheen.
Tip: Garneer met geroosterde nootjes of sesamzaadjes en als ‘pareltjes’ wat granaatappelpitjes.
Fijne dagen! Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO