Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nieuws

30 mei 2023 | Nieuws

BO Akkerbouw roept regering op om verzoek Internationale Aardappeldag te ondersteunen

BO Akkerbouw heeft een brief gestuurd aan minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met de vraag om het verzoek om 30 mei vast te leggen als Internationale Aardappeldag (‘International Day of Potato’) namens de Nederlandse regering met enthousiasme te ondersteunen.

24 mei 2023 | Nieuws

Agrico, Leo de Kock en Nedato kondigen krachtenbundeling op de tafelaardappelmarkt aan

Agrico, met haar dochterbedrijf Leo de Kock, en Nedato laten weten dat ze hun tafelaardappelactiviteiten samen zullen onderbrengen in een nieuwe onafhankelijke coöperatie van tafelaardappeltelers. De activiteiten op het gebied van handel en inpakken brengen de bedrijven onder één dak op de huidige locatie van Nedato in Oud-Beijerland.

19 mei 2023 | Nieuws

BO Akkerbouw start verschillende onderzoeksprojecten rondom aardappelen

De Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw laat weten dat dit voorjaar negen nieuwe onderzoeksprojecten die de BO financiert officieel van start zijn gegaan. Daarmee komt er de komende jaren onder andere meer kennis beschikbaar over verschillende thema’s relevant voor de aardappelteelt.

11 mei 2023 | Nieuws

Top Chef-jurylid keynote speaker op Europatat Congress

Europatat heeft onlangs bekendgemaakt dat Grzegorz Łapanowski, voedingsdeskundige en jurylid van de Poolse editie van Top Chef, de keynote speech zal verzorgen tijdens het Europatat Congress 2023. De aardappelhandelsassociatie organiseert het congres dit jaar samen met de Poolse Aardappelfederatie, van 5 tot en met 7 juni in Gdańsk (Polen).

4 mei 2023 | Nieuws

HLB: Koud en nat voorjaar brengt risico op veel aaltjesschade met zich mee

Landbouwkundig advies- en onderzoeksinstituut HLB bv meldt dat de omstandigheden voor de vrijlevende aaltjes (Para)Trichodoriden dit voorjaar tot nu toe ideaal zijn, waardoor op veel lichte zand- en zavelpercelen in gevoelige gewassen meer schade door Trichodoriden is te verwachten.

25 april 2023 | Nieuws

WUR-promotieonderzoek basis voor doorbraak in strijd tegen Phytophthora

Wageningen University and Research (WUR) kondigt een doorbraak aan in de strijd tegen Phytophthora. Volgens het instituut heeft WUR-onderzoeker Daniel Moñino-López, die op vrijdag 14 april zijn proefschrift verdedigde, met zijn promotieonderzoek een basis gelegd voor een doorbraak in de bestrijding van de ziekte. Met de genbewerkingstechnologie CRISPR-Cas maakte Moñino-López aardappelplanten resistent tegen de veroorzaker…

18 april 2023 | Nieuws

Wratziekte toegevoegd aan verzekeringsdekking PotatoPol

Met ingang van teeltseizoen 2023 zijn leden van PotatoPol naast bruinrot, ringrot en PSTVd, ook verzekerd voor wratziekte. Met deze toevoeging wil PotatoPol aardappeltelers een vangnet bieden voor de mogelijk aanzienlijke financiële gevolgen van een besmetting van een aardappelperceel met deze ziekte. De verzekeringsmaatschappij geeft aan dat zo’n besmetting kan leiden tot waardeverlies van de…

11 april 2023 | Nieuws

Van der Pol al vijftig jaar actief als fabrikant van pallets en kisten

Deze week viert het familiebedrijf Van der Pol Pallets en kisten te Woensdrecht zijn vijftigjarige jubileum. Met Robert van der Pol als derde generatie aan het stuur, heeft de onderneming zich verder ontwikkeld als specialist. Ter ere van het jubileum wil het bedrijf geld ophalen voor het onderzoek naar kanker.

6 april 2023 | Nieuws

BO Akkerbouw kiest Jaap van Wenum als nieuwe voorzitter

Jaap van Wenum zal per 1 juni 2023 het stokje overnemen van Dirk de Lugt als voorzitter van BO Akkerbouw. De brancheorganisatie laat weten dat de Algemene Ledenvergadering unaniem heeft gekozen voor Van Wenum, die eerder actief was als vicevoorzitter.

28 maart 2023 | Nieuws

Meerderheid Nederlandse consumenten beschouwt aardappel als groente

Representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) toont aan dat 55 procent van de Nederlandse consumenten de aardappel als groente beschouwt.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO