Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nieuws

24 juni 2024 | Nieuws

Weuthen wijzigt managementteam voor termijnopvolging

Het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen Group uit Waldniel heeft recent een aanstaande wijziging in het management aangekondigd. Dit als vroege voorbereiding op het uiteindelijke vertrek van de directeuren Karl-Josef Dammer, eind 2025, en Ferdi Buffen over een jaar of vijf.

18 juni 2024 | Nieuws

Viaverda nieuwe naam van 3 Oost-Vlaamse proefcentra

Het in de sector bekende Oost-Vlaamse Proefcentra voor Aardappelteelt (PCA) is recent gefuseerd met de proefbedrijven voor de groenteteelt (PCG) en sierteelt (PCS). De nieuwe organisatie presenteert zich voortaan onder de naam Viaverda. Doel van het nieuwe centrum is om de soms deels overlappende expertises van de drie praktijkcentra samen te bundelen in een efficiëntere…

12 juni 2024 | Nieuws

Ontdek de Wereld van Aardappelen op het World Potato Congress 2024 in Adelaide!

De countdown is begonnen: nog minder dan twee weken voordat het World Potato Congress (WPC) 2024 van start gaat in het prachtige Adelaide! Maak je klaar voor een onvergetelijke reis vol inzichten, innovaties en inspirerende ontmoetingen. De organisatie heeft alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat jouw ervaring gevuld is met bijzondere…

3 juni 2024 | Nieuws

McCain investeert 75 miljoen euro in vestiging Lewedorp

Een week nadat McCain bekend maakte 350 miljoen euro te investeren in de drie Franse fabrieken, maakt de onderneming bekend 75 miljoen te gaan investeren in de productiefaciliteit in het Nederlandse Lewedorp. Nadat het investeringstraject is afgerond verwacht McCain nog steeds 90.000 ton frites in deze Nederlandse vestiging te blijven produceren.

Vorig jaar was het…

30 mei 2024 | Nieuws

30 mei is Internationale dag van de aardappel

Vandaag is een belangrijke dag voor de aardappelsector wereldwijd. Op 30 mei van dit jaar vindt de eerste International Day of Potato plaats. In 2018 nam het World Potato Congress het initiatief voor een internationale aardappeldag. Samen met Peru en een aantal andere landen is dit initiatief voor een jaarlijks terugkerende aardappeldag voorgesteld aan de…

4 mei 2024 | Nieuws

Pootgoed indicatieprijs Agrico 51,40 euro

Recent heeft aardappelcoöperatie Agrico haar leden een gemiddelde indicatieprijs Oogst 2023 bekend gemaakt. Die is vastgesteld op 51,40 euro per 100 kilogram voor de pootgoedmaat 28/55 millimeter. De prijs betreft een gemiddelde voor alle geleverde rassen en klassen op basis van ‘herfst los afgehaald boerderij’.

30 april 2024 | Nieuws

Na 5000 uur tevreden spuitwerk tijd voor een nieuwe Loof-Does

Voor fabrikant Agricult uit Son en Breugel was de verkoop van een Loof-Does 3000 GPS onlangs een moment om even bij stil te staan. Zo’n 20 jaar na de introductie en 5000 hectare spuitwerk ruilde een tevreden klant van het eerste uur een van de allereerste machine in voor een nieuwe versie.

23 april 2024 | Nieuws

Webinar Internationale Dag van de Aardappel

World Potato Congress Inc. presenteert het webinar: “International Day of Potato 2024-Harvesting Diversity, Feeding Hope”, gepresenteerd door Dr. André Devaux en Dr. Chikelu Mba, 29 april 2024, om 15:00 uur Europese tijd.

12 april 2024 | Nieuws

Rabobank en Agrofoodcluster intensiveren samenwerking

Rabobank en de netwerkorganisatie Agrofoodcluster in Flevoland, Friesland en Groningen intensiveren de samenwerking. Samen gaan de organisaties na deze zomer een nieuwe pootgoedvisie uitbrengen. Daarnaast verlengt Rabobank het partnerschap met het Emmeloordse cluster.

3 april 2024 | Nieuws

World Potato Congress 2024: Old World meets New

Het twaalfde World Potato Congress, dat van 23 tot 26 juni 2024 in de Australische stad Adelaide wordt gehouden, biedt veel voor de wereldwijde aardappelsector. “Naast de mogelijkheid om de Australische aardappelsector op het wereldtoneel te laten zien, wil dit congres aardappelen in de schijnwerpers zetten als een aantrekkelijke, voedings- en gezondheidsbewuste keuze, zowel nationaal…

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO