Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Agrico: Mark Zuidhof klaargestoomd tot opvolger Jan van Hoogen

13 september 2022

Agrico heeft bekend gemaakt dat manager operations Mark Zuidhof op 16 september aanstaande een benoeming krijgt tot COO bij de aardappelcoöperatie uit Emmeloord. Daar zal hij vanaf dat moment samen met de huidige directeur Jan van Hoogen de statutaire directie van de onderneming gaan vormen. Dit om uiteindelijk te worden klaargestoomd tot opvolger van de CEO. De coöperatie laat namelijk weten dat Van Hoogen met ingang van 1 januari 2024 zijn directeursfunctie zal neerleggen. Vanaf dat moment zal Zuidhof al zijn taken volledig hebben overgenomen en net als zijn voorganger als eenhoofdige leiding aan de slag gaan.

Agrico heeft bewust gekozen voor een tijdelijke aanpassing van de directiestructuur om hiermee een ‘warme overdracht’ van taken, bevoegd- en verantwoordelijkheden mogelijk te maken, zo laat het in een persbericht weten. Volgens Adrie Vermeulen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, streeft de coöperatie bij de overdracht naar een zorgvuldig proces zonder tijdsdruk. “Dat doet recht aan de aard, omvang en complexiteit van het bedrijf en zijn deelnemingen”, verwoordt hij. Volgens hem heeft Agrico daarnaast een belangrijke positie in de aardappelbranche, zowel nationaal als internationaal. “Jan van Hoogen heeft zich daar altijd geweldig voor ingezet. Die positie moet natuurlijk in stand blijven bij een directiewissel. Daarom zijn wij heel blij dat wij een geschikte interne kandidaat hebben die zich dankzij een transitieperiode zorgvuldig kan inwerken. We borgen zo de continuïteit van het bedrijf”, aldus Vermeulen. Mark Zuidhof zal in de loop van de tijd dat zij samen de directie vormen steeds meer functies van Jan van Hoogen overnemen, zo laat hij verder weten. Van Hoogen is sinds 1989 werkzaam voor de coöperatie, waarvan ruim 10 jaar als CEO. “Hij zal na zijn terugtreding als statutair directeur per 1 januari 2024 nog enkele maanden als adviseur aan Agrico verbonden blijven om een aantal klussen voor de coöperatie te verrichten, maar die staan los van de directievoering,” beschrijft Vermeulen het verloop van de overdracht.

“Zoals iedereen die mij kent weet, ben ik met hart en ziel verbonden met Agrico”, laat Jan van Hoogen weten.

Eer en uitdaging

Van Hoogen laat weten blij te zijn met de wijze waarop de overdracht wordt vormgegeven. “Zoals iedereen die mij kent weet, ben ik met hart en ziel verbonden met Agrico. Ik ben heel blij dat het bedrijf er goed voorstaat, mede dankzij de inzet van de medewerkers. Ik vind het tijd worden om plaats te maken voor een opvolger en ik ben blij dat we met Mark, met wie ik al intensief en plezierig heb samengewerkt, een goede interne kandidaat hebben”, luidt zijn reactie. Volgens Zuidhof is het zowel een eer alsook een uitdaging om Van Hoogen te mogen opvolgen. “Hij is een begrip in onze branche. Ik ga alles op alles zetten om de positie van ons bedrijf verder te brengen. Ik ken Agrico natuurlijk al goed vanuit mijn huidige functie, voel mij zeer betrokken bij de coöperatie en ik prijs mij gelukkig dat ik nog de tijd krijg de kennis en ervaringen van Jan tot mij te nemen. Ik kijk uit naar die samenwerking.”

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO