Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Agrico zet Palace en Levante in de schijnwerpers in aanloop naar Potato Variety Days 2022

19 oktober 2022

Voor de aankomende editie van de jaarlijkse Potato Variety Days (Rassendagen), zet Agrico aardappelrassen Palace en Levante in de schijnwerpers.

Elk jaar selecteert Agrico een aantal rassen die extra aandacht verdienen. “Deze ‘spotlight-rassen’ zijn jonge, innovatieve rassen, die momenteel de markt veroveren en op basis van de eerste leveringen al hoog gewaardeerd worden door onze klanten”, licht het veredelingsbedrijf toe. “Palace is een ras met een uitzonderlijk hoge opbrengst en een uitstekend drogestofgehalte voor verwerking tot frites. De huidkwaliteit is prachtig. Door een extreem hoog rendement zijn er weinig voedingsstoffen en water nodig. Kortom, een toekomstbestendig ras”, stelt Coördinator Commercie Peter Oldenkamp. “Levante is een milieuvriendelijke aardappel met een bijzonder mooie presentatie. Een combinatie van een hoge netto-opbrengst en een uitstekende maatverdeling voor de retail in Europa. Geschikt voor diverse bereidingswijzen”, voegt hij toe.

Duurzame aardappelteelt

In de aanloop naar het evenement benadrukt Agrico dat veranderende (klimaat)omstandigheden, de groei van de wereldbevolking en de veranderende vraag van de consument betekenen dat voortdurend onderzoek en veredeling belangrijk zijn, zowel voor het heden als voor de toekomst. Aan het grootste deel van deze toegenomen vraag zal voldaan moeten worden door middel van verbetering van de aardappelwaardeketens, technologie en innovaties in de plantenveredeling. Wereldwijd is er een toenemende vraag naar professioneel, succesvol en duurzaam geteelde aardappelen. De veredelingsdoelstellingen bij Agrico zijn erop gericht rassen te ontwikkelen die voldoen aan de specifieke behoeften van telers, de verwerkende industrie en de vraag van consumenten, zowel nu als in de toekomst en over de hele wereld”, besluit het bedrijf.

Potato Variety Days 2022 e-book

In november zetten bedrijven die deelnemen aan de Potato Variety Days hun aardappelrassen van de toekomst in de schijnwerpers. Lees alle ins en outs over deze editie van het evenement in ons speciale e-book, inclusief need-to-know informatie en een actuele lijst van deelnemende bedrijven. We vragen alle aardappelprofessionals om ons te laten weten wat zij de belangrijkste onderwerpen vinden als het gaat om de veredeling van de aardappelrassen van de toekomst. Vergeet uw antwoord op deze vraag niet met ons te delen wanneer u het formulier invult om ons e-book gratis te downloaden!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO