Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Biologische (aardappel)kennis opdoen tijdens Biokennisweek 2022

5 januari 2022

Met de online Biokennisweek van 10 t/m 13 januari 2022 wil Bionext een platform voor kennisoverdracht en ontmoetingen bieden.

Ook in januari 2021 konden geïnteresseerden in en ondernemers uit de hele biologische sector online terecht op de Biokennisweek. Toen passeerde de nodige biologische aardappelkennis de revue, was er veel aandacht voor de dalende areaalgroei en voor de steun die het landbouwbeleid de biosector al dan niet biedt.

Robuuste aardappelen in Europa

In 2022 is er met 115 afwisselende webinars, waarin alle relevante thema’s voor de biologische sector aan bod komen, onder andere aandacht voor de aardappelsector tijdens het webinar over robuuste aardappelen in heel Europa. Onder leiding van gespreksleider Niels Heining (Bionext) vertellen sprekers Paul Verbeke (Bioforum) en Hugh Blogg (Soil Association) hoe het gaat met de robuuste aardappelrassen in Nederland. Ook wordt er inzicht gegeven in de ontwikkelingen uit België en het Verenigd Koninkrijk (VK), waar het succes van ‘onze’ ketenaanpak niet onopgemerkt is gebleven: België volgde met een convenant in Vlaanderen en Wallonië en afgelopen najaar zijn er ook in het VK afspraken gemaakt. Dit zijn volgens de organisatie belangrijke ontwikkelingen voor de Nederlandse teler, aangezien veel van hun aardappelen de Europese markt op gaan.

Boerentroonrede ter afsluiting

De Boerentroonrede wordt tijdens de aankomende editie ter afsluiting van het online programma uitgesproken door Krispijn van den Dries. Met Peter Keij en vader Digni is hij de drager van BioRomeo, een biodynamisch akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Hij werd een bekende boer toen hij in 2012 zo’n 6000 kilo aardappelen op de Dam stortte uit protest tegen de supermarktkeuze voor aardappelen uit het buitenland. “Krispijn is een denker als het gaat om nieuwe verbindingen, tussen boer en burger, tussen platteland en stad”, meent de organisatie, die tijdens de Boerentroonrede graag van hem wil horen hoe hij kijkt naar de toekomst van de boer.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO