Al abonnee? Activeer hier uw premium account

BO Akkerbouw kiest Jaap van Wenum als nieuwe voorzitter

6 april 2023

Jaap van Wenum zal per 1 juni 2023 het stokje overnemen van Dirk de Lugt als voorzitter van BO Akkerbouw. De brancheorganisatie laat weten dat de Algemene Ledenvergadering unaniem heeft gekozen voor Van Wenum, die eerder actief was als vicevoorzitter.

De Lugt stopt na twee termijnen als voorzitter van BO Akkerbouw. Voor zijn opvolging werd Van Wenum door een selectiecommissie, bestaande uit leden van de vereniging, voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering. De brancheorganisatie geeft aan dat zijn ervaring als voorzitter, zijn samenbindend vermogen en zijn vooruitstrevende visie op de toekomst van de Nederlandse akkerbouw de voornaamste redenen voor zijn voordracht zijn.

Toekomst van sterke akkerbouwketens

“BO Akkerbouw verzet belangrijk werk voor de toekomst van onze sterke akkerbouwketens. Ik kijk uit naar de hernieuwde samenwerking met de leden en de mensen die de vereniging sterk maken. Het bestuursmodel, de goede afbakening van taken en de ervaren samenwerking in mijn eerdere periode bij BO Akkerbouw geven mij het vertrouwen dat ik op een plezierige en effectieve manier invulling kan geven aan het voorzitterschap”, reageert Van Wenum enthousiast. Na zijn studie Landbouwplantenteelt is Van Wenum in 2002 gepromoveerd aan de Universiteit Wageningen. Hij heeft vervolgens onder meer gewerkt als (senior) beleidsadviseur bij LTO Nederland. In de periode 2016-2022 was Van Wenum voorzitter van de LTO-vakgroep Akkerbouw & Vollegrondsgroente en vanuit die functie vicevoorzitter van BO Akkerbouw. Daarnaast heeft hij een akkerbouwbedrijf in Kootwijkerbroek.

Foto: VidiPhoto

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO