Al abonnee? Activeer hier uw premium account

CIP benoemt Dr. Simon Heck tot directeur-generaal

9 februari 2023

De Raad van Bestuur van het International Potato Center (CIP) en de leiding van CGIAR hebben Dr. Simon Heck benoemd tot directeur-generaal van CIP en tot senior directeur van het CGIAR.

In een persbericht vermeldt het CIP dat Dr. Heck algemeen wordt erkend als een leider van succesvolle internationale multi-stakeholder onderzoeks voor ontwikkelingsprogramma’s gericht op het verbeteren van voedsel- en voedingszekerheid, het kweken van klimaatslimme gewassen en het bevorderen van inclusieve waardeketens. Dr. Heck stond aan de basis van CIP’s werk aan zoete aardappelen, dat meer dan zeven miljoen huishoudens in Afrika en Zuid-Azië heeft bereikt. Hij is momenteel CIP’s directeur van het Sweetpotato Agri-food System Program en leider van het CGIAR initiatief om steden meer veerkrachtig te maken in hun voedselvoorziening.

Leiderschap uitbreiden en toeleveringsketen optimaliseren

Simon Heck is de nieuwe directeur-generaal van CIP en CGIAR Senior Director.

In zijn nieuwe rol zal Dr. Heck zich richten op het uitbreiden van het leiderschap van CIP op het gebied van high-impact onderzoek in genetische innovatie, en op het optimaliseren van de toeleveringsketen van grondstoffen van boerderij tot vork. Dit omvat het ondersteunen van het verbeteren van veredelingsprogramma’s in nationale gewasverbeteringsprogramma’s, het versterken van de klimaatbestendigheid van belangrijke agro-voedselproductiesystemen als de aardappel en het bevorderen van marktinnovaties om inkomens, banen en toegang tot gezonde diëten voor gemarginaliseerde landelijke en stedelijke gemeenschappen. Dr. Heck zal ook dienen als CGIAR Senior Director en lid van het Senior Leadership Team van CGIAR.

Inkomen en welzijn van gezinnen verbeteren

“Het is een eer om benoemd te worden tot directeur-generaal van CIP, de organisatie die met nationale partners miljoenen boeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in staat heeft gesteld hun inkomen te verbeteren en het welzijn van hun gezinnen te ondersteunen met aardappel en zoete aardappelen. Ik ben verheugd om deze leiderschapsrol op me te nemen binnen CGIAR, ’s werelds grootste onderzoeks-voor-ontwikkelingorganisatie, en om samen te werken met mensen in en buiten CGIAR om oplossingen te ontwikkelen voor enkele van ’s werelds grootste uitdagingen”, aldus Heck.

Dr. Heck, een antropoloog van opleiding, trad in 2012 toe tot CIP als adjunct-manager voor het Sweetpotato in Africa-programma, waar hij het door het Verenigd Koningkrijk gefinancierde Scaling-Up Sweetpotato through Agriculture and Nutrition (SUSTAIN) -project leidde, dat samenwerkte met een breed scala aan overheids- en non-profitorganisaties om meer dan twee miljoen mensen in zes Afrikaanse landen te helpen hun voedselproductie en dieetdiversiteit te verbeteren. Hij werkte eerder samen met WorldFish, de International Union for Conservation of Nature en het Britse Department for International Development.

Rechtvaardige voedselsystemen

Dr. Helen Hambly, voorzitter van CIP’s board of trustees, zei: “In zijn decennium bij CIP, het coördineren van multi-stakeholder partnerschappen en het leveren van innovaties en verbeteringen voor kwetsbare landelijke en stedelijke gemeenschappen in Afrika en Azië, heeft Dr. Heck zijn vermogen bewezen om productievere, genderresponsieve en rechtvaardige voedselsystemen te bevorderen. Dr. Heck’s ervaring en onderzoeksexpertise, inclusief op het belangrijke gebied van innovatie in stedelijke voedselsystemen, maakt hem de juiste persoon om CIP te leiden terwijl we reageren op de groeiende wereldwijde vraag naar de voedingsresultaten, productiviteit en veerkracht van aardappel- en sweetpotato agri-foodsystemen, in samenwerking met andere CGIAR-centra om programma’s met een hoge impact te leveren die complexe problemen aanpakken. “

Dr. Claudia Sadoff, executive managing director van CGIAR benadrukt: “De benoeming van Dr. Heck, net als bij andere recente CGIAR-leiderschapsbenoemingen, ondersteunt onze focus op het ontwikkelen en opschalen van innovaties die levens en middelen van bestaan in het zuiden verbeteren. Zijn vaardigheden als onderzoeker en manager die zich toelegt op wetenschap die mensen en de planeet ten goede komt, zullen een waardevolle aanvulling zijn op ons leiderschapsteam terwijl we werken aan het vergroten van de zichtbaarheid en impact van CGIAR en onze centra.”

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO