Al abonnee? Activeer hier uw premium account

‘De Akkerbouw Maakt Het’

27 september 2022

Wist u dat… het eten van aardappelen milieuvriendelijker is dan rijst of pasta? Deze en andere interessante feiten komen voorbij in de nieuwe campagne ‘De Akkerbouw Maakt Het’, een initiatief van BO-Akkerbouw. Dinsdag 27 september vond de officiële aftrap plaats in Den Haag. Tweede Kamerlid Derk Boswijk van het CDA liet zich als een van de eersten informeren.

Producten van de Nederlandse akkers zijn duurzaam, veilig én lekker. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse aardappelen; die hebben maar 1/3 van de CO₂-voetafdruk van rijst. Ze bevatten bovendien minder calorieën dan pasta of rijst. Dit en meer vertelt de nieuwe campagne ‘De Akkerbouw Maakt Het’.

Prominente positie voor de aardappel, tijdens lancering campange ‘De Akkerbouw Maakt Het’.

Verspreiding via social media

Verschillende clips, video’s en afbeeldingen schotelen de kijker een korte quiz en interessante feitjes voor over de Nederlandse akkerbouw. Deze verspreidt BO Akkerbouw op social media en andere online kanalen. Alle materialen en achtergrondinfo zijn te vinden op de campagnewebsite. BO Akkerbouw roept iedereen in de akkerbouwketens en andere geïnteresseerden op om de clips en afbeeldingen te delen en zo de boodschap breed te verspreiden.

Naast frites en chips, vind je de ook aardappel terug in veel vegan producten.

Ludiek event in Den Haag

De campagne ‘De Akkerbouw Maakt Het’ kreeg dinsdag 27 september 2022 fysiek vorm tijdens een ludiek event in Den Haag. Aan de Bezuidenhoutseweg – tegenover de ingang van de Tweede Kamer –liet de akkerbouwsector zien welke smaakvolle en innovatieve producten zij maakt. Bij de aardappel werd het verse product getoond, maar ook mogelijke producten die je er van kunt maken, laat BO directeur André Hoogendijk zien. Vanzelfsprekend ontbreken chips en frites niet, maar het is ook interessant om te zien dat er aardappelzetmeel in vegan mayonaise is verwerkt en aardappeleiwit in vegan snoepgoed en macarons. Tweede Kamerleden, beleidsmakers en andere belanghebbenden kwamen langs om te kijken, proeven en poseren. Boswijk laat weten dat het goed is dat de BO-akkerbouw voor de Tweede Kamer staat om het belang van de Nederlandse akkerbouw te benadrukken.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO