Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Europlant breidt pootaardappelopslag Polen uit

11 augustus 2022

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag, neemt Europlant Polen voor de oogst van 2022 een nieuwe opslag voor pootaardappelen in gebruik.

Met de nieuwe kistenbewaring voor 3.500 ton pootgoed, met moderne technieken, komen de eigen opslagfaciliteiten van de Europlant-groep in Polen uit op een totaal van zo’n 9.500 ton.

Vraag vanuit de exportsector beantwoorden

“Met deze bescheiden uitbreiding kunnen wij voldoen aan de toenemende vraag van onze trouwe afnemers van pootgoed voor landbouw en industrie op de nationale markt. Ook kunnen we hiermee de regelmatige aanvragen vanuit de exportsector beantwoorden,” melden algemeen directeur Krysztof Korolewicz en verkoopmanager Jaroslaw Stawiszynski verheugd.

18 procent van het totale vermeerderingsareaal

Europlant laat weten dat hun rassen in 2022 in Polen op 1.107 hectare worden vermeerderd, zo’n 18 procent van het totale vermeerderingsareaal in Polen (5.925 hectare). Van hun eigen rassen produceert de Europlant-Group in Polen zelf zo’n 300 hectare. “Wij vermeerderen 28 rassen uit het Europlant-assortiment voor alle gebruiksrichtingen”, vertelt Dr. Slawomir Wrobel, verantwoordelijk voor het eigen vermeerderingsareaal van de groep en voor het bijstaan van de vermeerderingspartners. “Hiermee kunnen wij vanuit de nationale teelt voorzien in de basisbehoeften van onze klanten. Indien nodig importeren we meer pootgoed uit Duitsland”, voegt hij toe.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO