Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Richard Harrison nieuwe algemeen directeur WUR Plant Sciences Group

26 mei 2022

Per 1 september wordt Richard Harrison Algemeen Directeur Plant Sciences Group (PSG) van Wageningen University & Research (WUR).

De Raad van Bestuur van WUR heeft Harrison, momenteel directeur van NIAB Cambridge Crop Research, benoemd als opvolger van Ernst van den Ende met ingang van 1 september 2022.

Duurzaam voedselsysteem ontwikkelen

“Dit is een geweldige kans, en voorrecht, om toe te treden tot een wereldberoemd instituut voor ontdekking en innovatie en om de Plant Sciences Group te leiden. De huidige mondiale uitdagingen vragen om nieuwe manieren van werken om een ecologisch en economisch duurzaam voedselsysteem te ontwikkelen”, zegt Harrison over zijn aanstelling bij WUR. Momenteel leidt hij NIAB’s onderzoekswerk in akkerbouwgewassen en NIAB’s bijdrage aan het Crop Science Centre, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Cambridge en NIAB. Daarnaast neemt hij in het Verenigd Koninkrijk deel aan diverse strategische adviespanels, zowel voor de industrie als voor Britse financieringsorganen. Hij is fellow van de Royal Society of Biology en voltooide in 2019 een Nuffield Farming Scholarship, waarbij hij de groene energietransitie bestudeerde die nodig is in beschermde tuinbouwgewassen.

Sterke impuls aan verdere ontwikkeling

“Richard Harrison’s internationale profiel zal een grote aanwinst zijn voor WUR. Wij verwachten dat hij een sterke impuls zal geven aan en de verdere ontwikkeling van onze strategieën op het gebied van plantwetenschappen, waardecreatie en onderwijs. De productie van planten staat centraal bij de enorme uitdagingen om de groeiende wereldbevolking te voeden, de klimaatverandering te beperken en te zorgen voor een zorgvuldig beheer, gebruik en bescherming van bodem, natuur en milieu”, zei Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR, bij de aankondiging van Harrisons benoeming.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO