Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Jungheinrich ontvangt platinum certificering maatschappelijk verantwoord ondernemen

20 oktober 2022

Intralogistiek expert Jungheinrich heeft voor de tweede keer op rij het platinum EcoVadis duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen.

Deze beoordeling is de vierde opeenvolgende onderscheiding voor het bedrijf, toegekend door ratingbureau EcoVadis. In 2019 en 2020 werd goud toegekend. “Hiermee behoren wij tot de top één procent van bedrijven wereldwijd op het gebied van milieubescherming, mensenrechten en duurzaam inkopen”, laat het bedrijf weten.

Ecologische verantwoordelijkheid en winstgevende groei

EcoVadis scoorde meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd op het gebied van duurzaamheid. De meest duurzame één procent van hen ontvangt het hoogste certificaat, platinum. “Jungheinrich creëert duurzame waarde – zoals blijkt uit de herhaalde EcoVadis Platinum award. Als familiebedrijf is het ons streven om sociale en ecologische verantwoordelijkheid te combineren met winstgevende groei”, laat Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG weten.

Streven naar klimaatneutraliteit

Het ratingbureau prijst met name de prestaties van Jungheinrich op het gebied van milieubescherming en beoordeelt de inzet van de onderneming op dit gebied als ‘uitstekend’. Jungheinrich streeft consequent naar klimaatneutraliteit en heeft zich duidelijk gecommitteerd aan de 1,5-graden klimaatdoelstelling van Parijs. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, bijvoorbeeld door zelf zonne-energie op te wekken via fotovoltaïsche systemen, werd ook opgenomen in de EcoVadis-beoordeling. Daarnaast heeft Jungheinrich zich jaren geleden gecommitteerd aan een eigen arbeids- en mensenrechtencode in al zijn vestigingen in 41 landen wereldwijd. Om duurzame inkoop te garanderen, evalueert het bedrijf zijn leveranciers systematisch op het gebied van mensenrechten, milieu en de naleving hiervan. Dit geldt momenteel voor meer dan 700 leveranciers, die meer dan 75 procent van het wereldwijde inkoopvolume van Jungheinrich vertegenwoordigen.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO