Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nucrop-oplossing voor loofdoding dit jaar gelanceerd in Nederland

24 februari 2022

Distributeur van landbouwmachines Kamps de Wild kondigt een internationale samenwerking aan op het gebied van innovatieve loofdoding en onkruidbeheersing.

Met de samenwerking tussen het Nederlandse Kamps de Wild, de Duitse agtech start-up Crop.zone en de Australische gewasbeschermingsspecialist Nufarm, wordt de Nucrop-oplossing voor loofdoding van aardappelen dit jaar gelanceerd in Nederland, met onkruidbeheersing als volgende stap.

Hybride loofdoding

Nucrop, een oplossing voor hybride loofdoding en onkruidbeheersing ontwikkeld door Crop.zone, wordt in samenwerking met Nufarm aan de Europese landbouwsector aangeboden. Bij deze manier van aardappelloofdoding wordt gebruik gemaakt van een geleidende vloeistof (Volt.fuel) en elektrische stroom (Volt.apply) om planten te dehydrateren. Volledige loofdoding en wettelijke wachttijden voor de afbraak van chemische stoffen maximaliseren de flexibiliteit van de producenten en de acceptatie door de consumenten, terwijl de risico’s voor de levensmiddelenindustrie en de detailhandel tot een minimum worden beperkt, aldus Crop.zone. Bij de PotatoEurope Innovation Awards in 2021 bereikte deze innovatieve manier van aardappelloofdoding, met geactiveerde elektriciteit en zonder chemisch onkruidbestrijdingsmiddel, de top drie van inzendingen. Uiteindelijk ging Nucrop ervandoor met zowel de Silver Innovation Award als de Audience Award.

Nieuwe manieren van werken

Vanaf dit jaar is Kamps de Wild de exclusieve verkoop- en supportpartner van het Volt.apply-systeem in Nederland, terwijl Nufarm verantwoordelijk is voor de verkoop van Volt.fuel aan Nederlandse distributeurs van gewasbeschermingsmiddelen. “Als distributeur van landbouwmachines zien we dat op de markt voor onkruidbeheersing nieuwe manieren van werken worden geïntroduceerd, waarbij chemische gewasbeschermingsmiddelen anders worden ingezet. Met dit revolutionaire systeem zijn we in staat een duurzame toekomst voor onze klanten te creëren”, zegt Dick Melessen, Managing Director bij Kamps de Wild BV, hierover. Zowel Crop.zone CEO Dirk Vandenhirtz als Hildo Brilleman, Regional General Manager EuMEA bij Nufarm, geven aan verheugd te zijn om in Kamps de Wild een strategische partner gevonden te hebben.

Crop.zone’s Nucrop

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO