Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Online configurator voor machines aardappelteelt gelanceerd

22 november 2021

Recent presenteerde Dewulf uit Roeselare een gloednieuwe online configurator voor landbouwmachines.

Met het gebruik van deze onlangs gelanceerde state of the art configurator, genomineerd tot onderdeel van de Interpom 2021 Innovation Tour, ziet Dewulf het samenstellen van complexe machines voortaan kinderspel worden.

Alle rooimachines online configureerbaar

Reeds geruime tijd heeft het bedrijf ervaring met een interne dealerconfigurator voor grondbewerking-, poot- en inschuurmachines. Deze kennis ligt aan de basis van een volledig nieuwe configurator, die volgens de fabrikant gebruiksvriendelijker is dan ooit. Via de website van de full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen is het mogelijk om met gemak de ideale machine in elkaar te puzzelen. In een eerste fase zijn alle rooimachines online configureerbaar. In een tweede fase zullen ook de grondbewerking-, poot- en inschuurmachines beschikbaar komen.

Unieke code

Het online platform maakt het mogelijk om nog beter te oriënteren en informeren binnen het aanbod van de machinefabrikant en verschillende keuzeopties worden op een heel eenvoudige manier uitgelegd, zodat de juiste keuze voor de juiste specifieke omstandigheden gekozen kan worden. Ook visualiseert de machine continue mee bij het (de)selecteren van bepaalde opties, zodat het steeds duidelijk is hoe een machine er uiteindelijk zal uitzien. Elke configuratie kan met een unieke code opgeslagen worden, zodat de lokale dealer met een druk op de knop een offerte op maat kan bezorgen.

Ideale stresstest

Wie eind vorig jaar de virtuele beursstand ‘Dewulf Xpo’ bezocht, kreeg al een inkijkje in de toekomstplannen van het bedrijf. Daarbij waren namelijk een 6-tal machines van A tot Z te configureren. Vooral de nieuwe Dewulf Enduro, 4-rijige zelfrijdende zeefbandrooier op banden, werd toen gretig geconfigureerd. “Deze pre-launch was de ideale stresstest voor het platform om nu volledig live te gaan”, aldus de fabrikant.

Dewulf machine Enduro
De nieuwe Dewulf Enduro, 4-rijige zelfrijdende zeefbandrooier op banden, werd eind vorig jaar op de virtuele beursstand ‘Dewulf Xpo’ al gretig geconfigureerd.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO