Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Meijer Potato: “Robuuste aardappelrassen essentieel om groeiende wereldbevolking te voorzien van gezonde voeding”

24 oktober 2022

Wij vinden vindt dat iedereen (van) eten moet kunnen genieten. De veredeling van robuuste aardappelrassen is essentieel om een groeiende wereldbevolking te voorzien van gezonde voeding in het licht van klimaatverandering”, stelt Meijer Potato.

Het kweekbedrijf deelt deze stelling in aanloop naar de Potato Variety Days (Rassendagen) 2022, waar het bedrijf op de voorgrond treedt met de robuustheidsindex, in het leven geroepen om objectief rassen met elkaar kunnen vergelijken op het gebied van robuustheid. “We hebben zeven items opgenomen die in onze robuustheidsindex zitten. Dat zijn vermarktbare opbrengst, klimaatadaptatie, grondadaptatie, gewasbeschermingsefficiëntie, bemestingsefficiëntie, waterefficiëntie en bewaarbaarheid. De gebruikte raseigenschappen zijn gebaseerd op data die jarenlang zijn verzameld in ons veredelingsprogramma.”

Robuuste rassen voor verschillende markten

Tijdens de komende Potato Variety Days (9-11 november 2022) presenteert Meijer Potato robuuste rassen voor verschillende markten: “Tafelras Acoustic is geschikt voor zowel de gangbare als biologische teelt. Dit ras produceert gemakkelijk een hoge vermarktbare opbrengst in verschillende klimaten en grondtypen, is Phytophthora-resistent en heeft minstens 25 procent minder kunstmest nodig. Chipsras Lady Alicia is bewaarbaar, het hele jaar door te verwerken en produceert een hoge vermarktbare opbrengst en droge stofgehalte in verschillende klimaten en grondtypen. Frietras Lady Jane wordt erkend om de hoge Phytophthora-resistentie. Het ras heeft een goede plantengroei – ook onder droge omstandigheden. De knolkwaliteit blijft goed bij hoge temperaturen in het veld. In de opslag blijven de knollen rustig en ook de bakkwaliteit blijft goed tot aan het einde van het seizoen.”

Potato Variety Days 2022 e-book

In november zetten bedrijven die deelnemen aan de Potato Variety Days hun aardappelrassen van de toekomst in de schijnwerpers. Lees alle ins en outs over deze editie van het evenement in ons speciale e-book, inclusief need-to-know informatie en een actuele lijst van deelnemende bedrijven. We vragen alle aardappelprofessionals om ons te laten weten wat zij de belangrijkste onderwerpen vinden als het gaat om de veredeling van de aardappelrassen van de toekomst. Vergeet uw antwoord op deze vraag niet met ons te delen wanneer u het formulier invult om ons e-book gratis te downloaden!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO