Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nieuwste Manter-wegers gepresenteerd op verpakkingsbeurs Empack

13 april 2022

Tijdens verpakkingsbeurs Empack werden Manter’s nieuwe combinatiewegers M10i D en M10i Ds geïntroduceerd.

Op de beurs, gehouden in Gorinchem van 5-7 april, kon Sarco Packaging, dealer van Manter in de Benelux, de wegers voor het eerst aan het grote publiek tonen.

Steeds hogere eisen AGF-sector
Aardappelwereld magazine sprak Sarco-eigenaar Jaap van der Sar op de dag van de lancering. Het feit dat de nieuwe combinatiewegers volledig uitgevoerd zijn in rvs en kunststof verklaart hij als volgt: “Kleinverpakkers in de AGF-sector stellen steeds hogere eisen aan wegers en inpakmachines, omdat ook daar steeds meer de industriestandaard gaat gelden. Dat zorgt voor een groeiende vraag naar rvs machines.”

Goede reinigbaarheid belangrijk
“Mede dankzij het gebruik van deze materialen, kunnen de nieuwe wegers gemakkelijk en goed gereinigd worden. Daarbij is het van belang dat de onderdelen goed benaderbaar en eenvoudig afneembaar zijn”, vervolgt Van der Sar. Goede reinigbaarheid is volgens Van der Sar bijvoorbeeld belangrijk bij het omschakelen van gangbaar geteelde tafelaardappelen naar biologisch product. “Ook maakt het de wegers uitermate geschikt voor het wegen van geschild product”, besluit de Sarco-eigenaar.

Een uitgebreider artikel over de lancering van de nieuwste Manter-wegers leest u deze maand in Aardappelwereld magazine.

Manter’s nieuwe M10i D(s) weger

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO