Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Investering in sproeidroger in lijn met innovatiestrategie Avebe

16 februari 2022

Royal Avebe investeert in meer onderzoek naar de toepassing van ingrediënten uit de aardappel.

Met het investeren in nieuwe apparatuur, waaronder een sproeidroger, kan het innovatiecentrum van Avebe onderzoek doen naar nieuwe productontwikkeling op basis van de ingrediënten uit de zetmeelaardappel, laat de coöperatie weten.

Inspelen op toenemende vraag

“Sproeidrogen is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling. Dankzij deze technologie kunnen we nóg beter inspelen op de toenemende vraag naar plantaardige producten. Behalve het ontwikkelen van nieuwe producten, applicaties en processen is daarmee ook een grote stap gezet in kennis over de poedereigenschappen die belangrijk zijn in de toepassing bij de klant”, aldus Avebe.

Meerwaarde realiseren

Om alles uit de aardappel kunnen halen wat erin zit, investeert Avebe in innovatie en het creëren van marktwaarde. “Duurzaam en verantwoord groeien betekent voor ons groeien in waarde en niet zozeer in volume”, aldus het bedrijf. Om deze meerwaarde, volgens Avebe onlosmakelijk verbonden met innovatie, te realiseren, is de afgelopen vier jaar geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor procesontwikkeling en karakterisering van specifieke (nieuwe) producteigenschappen.

Vol inzetten op de plant-based markt

“Met deze recente investeringen zetten wij vol in op de plant-based markt. We ontwikkelen hoogwaardige ingrediënten en toepassingen die de transitie van dierlijk naar plantaardig mogelijk maken. Een ontwikkeling waar we trots op zijn”, zegt managing director Innovations Gerard ten Bolscher. De genoemde investeringen hebben plaatsgevonden met steun uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO).

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO