Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Profytodsd investeert in moderne ARA spotspray-machine

7 april 2022

Profytodsd heeft zijn machinepark uitgebreid met de ARA spotspray-machine, een spuitmachine die onder andere aardappelopslag bestrijdt.

De gedragen, zes meter brede spotsprayer van het Zwitserse EcoRobotix maakt het plaatsspecifiek toedienen van middelen mogelijk, en biedt daarmee handvatten om het middelengebruik te reduceren en het middel precies daar te krijgen waar het nodig is, laten importeurs Abemec en Doorgrond.nl weten.

Optimale gewasbescherming

Doorgrond.nl, een label van Smart Agri Technology BV., werkte de afgelopen twee jaar samen met EcoRobotix aan het verzamelen van data. Zij geven aan dat, met foto’s van verschillende gewassen in verschillende groeistadia, algoritmes gemaakt kunnen worden die taken van de agrariër kunnen overnemen. Na het afgelopen jaar enkele succesvolle demonstraties te hebben verzorgd met de machine, besloten landbouwmechanisatiebedrijf Abemec en Doorgrond.nl deze innovatie in de Nederlandse markt te zetten. Samen willen zij de machines optimale gewasbescherming laten verzorgen en daarnaast nieuwe toepassingen voor de spotsprayer ontwikkelen.

Mooie aanvulling machinepark

De eerste aanschaf van de moderne spuitmachine in Nederland komt op naam van Profytodsd, dat gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en zaaizaden levert in de noordelijke provincies. Binnen het bedrijf zorgt de loonwerktak voor veel praktijkkennis, waarbij zij aangeven continu te kijken naar mogelijkheden voor de optimalisatie van het teeltrendement. “De investering in de EcoRobotix ARA is een mooie aanvulling op het huidige machinepark, dankzij de mogelijkheden die de EcoRobotix biedt. Naast het plaatsspecifiek toepassen van gewasbeschermingsmiddelen, is het tekort aan arbeid en de daarbij stijgende kosten voor het veldwerk een belangrijk argument om over te gaan tot de aanschaf”, aldus Profytodsd.

Experimenteren met EcoRobotix Ara | Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL)

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO