Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nieuwe bestuursvoorzitter WUR opent Aardappeldemodag 2022

13 juli 2022

Sjoukje Heimovaara, de nieuwe bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research (WUR), opent de Aardappeldemodag 2022.

Dat maakt de organisatie bekend bij de publicatie van het programma van de Aardappeldemodag, die op 31 augustus plaatsvindt op de WUR-proefboerderij in Westmaas.

Kennis maken, Kennis delen: bijdragen aan duurzame wereld
“Met het thema ‘Kennis maken, Kennis delen’, sluit de Aardappeldemodag aan op de doelstelling die de nieuwe bestuursvoorzitter bij haar aanstelling gaf. Toen benadrukte zij namelijk dat WUR in de toekomst een belangrijke bijdrage kan en moet leveren aan een duurzame wereld, waarbij de Sustainable Development Goals een belangrijke leidraad zijn voor de WUR-bedrijfsvoering en -samenwerking. Hierbij heeft ze de focus op het doorgeven van kennis aan nieuwe generaties”, aldus de organisatie.

Jonge Boeren Programma
Deze insteek van Heimovaara sluit aan op het Jonge Boeren Programma van de toonaangevende vakbeurs, waarvan inmiddels ook het programma op de website is gepubliceerd. Tijdens dit twee uur durende onderdeel van de Aardappeldemodag wordt een divers en leerzaam programma neergezet voor jonge boeren, gericht op het delen van kennis met daarbij een blik op de toekomst. Sprekers zijn onder andere Edwin Burgers (Boerenbusiness) over de aardappelmarkt, Peter Pals (Farmers Funding) over financiering, Geert Pinxterhuis (BO Akkerbouw) over houvast bij knelpunten en Henk Vermeer (voormalig partner communicatiebureau ReMarkAble) over de rol van jonge boeren bij Kennis maken, Kennis delen. Het Jonge Boeren Programma wordt, zoals inmiddels traditie is, afgesloten met een biertje en een bitterbal bij de beursstand van Grimme.

Lezingenhal
Naast Heimovaara zal ook NAO-directeur Dick Hylkema een bijdrage leveren aan de opening. Andere aangekondigde sprekers die ’s middags in de lezingenhal van de Aardappeldemodag aan het woord komen zijn André Hoogendijk (BO Akkerbouw), Marleen Riemens (WUR), Jan van der Wolf (Wageningen Plant Research) en Maurice Steinbusch (Cumela). Ook bij het WUR-paviljoen, in de lezingenruimte van Quantis syngenta en bij de stand van Van Iperen worden verschillende presentaties gegeven over uiteenlopende onderwerpen.

Organisatie Aardappeldemodag
De organisatie Aardappeldemodag blikte eerder in Aardappelwereld magazine vooruit op de aankomende editie van het evenement.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO