Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Sormac met geüpdatete aardappeldeelmachine naar Fruit Logistica

30 maart 2022

De aardappeldeelmachine van Sormac heeft diverse updates gehad en wordt gepresenteerd op Fruit Logistica.

Tijdens de vakbeurs, dit jaar gehouden van 5 tot 7 april in de Messe te Berlijn, zal de machinefabrikant uit Venlo drie volledig vernieuwde machines presenteren, waarmee het de aardappel-, wortel- en paprikamarkt een impuls wil geven.

Tal van updates

De aardappeldeelmachine DMA heeft tal van updates ondergaan. Zo moet een continue verwerkingssysteem leiden tot minder onderhoud en een hogere capaciteit. Het innovatief richtsysteem van de machine moet zorgen voor een perfecte uitlijning van de aardappelen voor het snijden, en daarmee voor meer gelijkheid in het eindproduct. Ook kan de aardappeldeelmachine voorzien worden van messen voor het delen van aardappelen in twee, vier of acht stukken. Sormac geeft aan dat deze stansmessen uitneembaar en eenvoudig verwisselbaar zijn. Tot slot is een van de transportrollen als klaprol uitgevoerd, waardoor kleine delen die tussen de rollen vallen bij iedere omwenteling van de richtrollen geloosd worden.

Mondiale verswereld

Naast de vernieuwde aardappeldeelmachine presenteert Sormac op de beurs nog enkele andere vernieuwde machines aan de mondiale verswereld. Ook zullen verschillende welbekende machines uit de VeggieLine aanwezig zijn. Het bedrijf zet de machines uit deze productgroep, waaronder schilmachines voor aardappelen, wortelen en uien, in de spotlight als ‘veelzijdige machines die zich kenmerken door een groot bedieningsgemak’. Op de aankomende editie van Fruit Logistica zullen naast Sormac verschillende andere bedrijven de Nederlandse en Vlaamse aardappelsector vertegenwoordigen.

Van 5 tot 7 april vindt Fruit Logistica 2022 plaats in de Messe te Berlijn.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO