Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Spotlight op innovaties uit de aardappelsector met Interpom Innovation Tour

22 november 2022

Samen met een onafhankelijke groep experts heeft Interpom een aantal innovaties van exposanten geselecteerd voor de Innovation Tour 2022.

De organisatie van het evenement, dat plaatsvindt van 27 t/m 29 november in Kortrijk Xpo, geeft aan dat de geselecteerde innovaties niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de verdere verduurzaming en professionalisering van de volledige aardappelketen een meerwaarde hebben.

Duurzame groei

“In de snel groeiende aardappelsector, vormen innovaties de rode draad om steeds efficiënt, competitief en duurzaam te blijven groeien. Daarnaast zijn innovaties onontbeerlijk om een gezonde, duurzame groei te realiseren en het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen in de aardappelsector”, aldus de Interpom-organisatie. Als speerpunten onder deze uitdagingen noemen zij onder andere klimaatbeheersing, omgaan met waterschaarste, tekorten aan meststoffen, krapte op de arbeidsmarkt en verhoogde kosten voor grondstoffen en energie. Tijdens de vakbeurs kunnen bezoekers de Innovation Tour volgen en zich laten inspireren door de geselecteerde, meest relevante en uitzonderlijke innovaties.

Beoordeling door deskundigen

Het panel met deskundigen voor beoordeling van de Innovation Tour Interpom 2022 bestaat uit Pierre Lebrun (Fiwap & BELPOTATO), Kurt Demeulemeester (Inagro), Tim Decoster (Landbouwleven), Patrick Dieleman (Boer & Tuinder), Antoon Vanderstraeten (Hectares), Antoon Wallays, (Belgapom & Agristo NV), Philippe Debruyne (Belgapom & Aviko) en Aardappelwereld / PotatoWorld magazine hoofdredacteur en directeur Jaap Delleman. Alle geselecteerde innovaties vindt u hier, een kleine greep uit de selectie hebben wij in het novembernummer van Aardappelwereld magazine verder toegelicht en wordt hieronder getoond.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO