Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Organisatie Aardappeldemodag 2022 maakt thema bekend

27 januari 2022

Het thema van Aardappeldemodag 2022 is ‘Kennis maken, Kennis delen’.

Dat maakt de organisatie bekend in het januarinummer van mediapartner Aardappelwereld magazine. In een uitgebreide vooruitblik op het evenement, dat gepland staat voor woensdag 31 augustus, geeft de organisatie aan dat de aankomende editie van het evenement zal draaien om het weerzien, elkaar spreken en informatie uitwisselen.

Dubbele lading

“We zijn erg content met het gekozen thema”, aldus Marieke Ampt van de organisatie Aardappeldemodag. Wat hierin volgens haar namelijk tot uiting komt, is “het belang van elkaar weer face to face te kunnen ontmoeten in de aardappelsector”. Het thema ‘Kennis maken, Kennis delen’ heeft volgens Dick Hylkema, directeur van de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO), een dubbele lading: “Het is niet alleen de bedoeling dat bezoekers zich de kennis eigen maken van wat standhouders aanbieden, maar ook dat ze kennismaken met elkaar.”

Veel kennis om te delen met de boerenpraktijk

Marcel Tramper, bedrijfsleider op het terrein van WUR-Proefbedrijf Westmaas waar het evenement op 31 augustus zal plaatsvinden, vertelt wat bezoekers zoal kunnen verwachten op de demodag: “Als ik zie wat hier op het proefbedrijf de laatste jaren aan onderzoek en resultaten voorbij is gekomen, dan valt er aankomende zomer veel kennis te delen met de boerenpraktijk. Vandaar dat we van plan zijn om niet alleen demoveldjes van bedrijven aan te laten leggen voor de beursdag, maar ook het nodige van het eigen praktijkonderzoek voor het voetlicht te brengen. Het is nu alweer vier jaar geleden dat we hier een live-bijeenkomst hadden, dus ik verwacht dat we elkaar heel veel te vertellen zullen hebben.”

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO