Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Weuthen wijzigt managementteam voor termijnopvolging

24 juni 2024

Het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen Group uit Waldniel heeft recent een aanstaande wijziging in het management aangekondigd. Dit als vroege voorbereiding op het uiteindelijke vertrek van de directeuren Karl-Josef Dammer, eind 2025, en Ferdi Buffen over een jaar of vijf.

Zowel Karl-Josef Dammer als Ferdi Buffen vormen als directieteam al jaren het gezicht van het Duitse aardappelhandelshuis. Om genoeg tijd te creëren voor nieuwe kopstukken, beide gaan richting de pensioenleeftijd, schuiven ze hun opvolgers alvast naar voren en zetten zelf een stapje terug. De eerste wissel die aanstaande is betreft de opvolging van Dammer. Hij hoopt eind 2025 met pensioen te gaan. Voor hem in de plaats komt Maria Kerres-Halcour. Zij is als agrarisch engineer alweer jaren achtereen zijn rechterhand op de commerciële afdeling van de onderneming. Het is de bedoeling dat ze dit jaar al alle verantwoordelijke taken van Dammer over zal nemen.

Bouwen aan efficiënt nieuw Weuthen team

Met ingang van 1 januari 2025 zal Otto Winkelhag, nu nog hoofd van de afdeling IT bij RWZ Group, zitting gaan nemen in het managementteam als beoogd opvolger van Buffen. Buffen zal hier zelf nog ongeveer vijf jaar aan verbonden blijven om te helpen bouwen aan een efficiënt nieuw team, aldus de onderneming. Christoph Kempkes, CEO van de RWZ Group, waar Weuthen onderdeel van is, geeft aan alle vertrouwen te hebben in de opvolgers van de oudgedienden bij het aardappelhandelshuis. “Kerres-Halcour en Winkelhag tonen allebei de juiste wilskracht”, beschrijft Kempkes. Hij geeft verder aan dat Weuthen met deze vroege aankondiging van de taakovername eveneens vertrouwen wil uitstralen naar alle businesspartners en medewerkers van de onderneming.    

Beschrijving openingsfoto: Maria Kerres-Halcour (l) en Otto Winkelhag nemen zitting in het Weuthen managementteam.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO