22 januari 2025 | Artikelen
Met een cartouche gesauteerde krieltjes
Een cartouche is een soort deksel gemaakt van vetvrij papier dat je in de pan, direct op het gerecht legt. Hierdoor trekt bij stoven en smoren het vocht meer in het gerecht. De smaak wordt intenser en dat proef je!
11 september 2024 | Artikelen
Aziatische krieltjes
Wanneer mijn ouders ons in het verleden uitnodigden voor een feestelijk etentje dan wisten we wat er op tafel zou komen. Met medewerking van mijn vader, die met een professionele keukenthermometer de olie op de juiste temperatuur bracht, werden er ‘Parijse aardappeltjes’ gefrituurd.
11 september 2024 | Artikelen
Mediterrane krokante aardappelschotel
Laten we voordat het nieuwe seizoen begint nog even wegmijmeren op al het moois dat de zomer te bieden had. Dit mediterrane gerecht heeft alles in zich. Groenten, fruit, olijven, vlees en zeefruit en met wat Hollands oerbrood om te dippen is het een goddelijke verwennerij.
14 augustus 2024 | Artikelen
Zomerse test van aardappelsalades
Onlangs was hoofdredacteur Jaap Delleman uitgenodigd om mee te proeven aan een zomerse test van bekende huismerk aardappelsalades voor het landelijke dagblad AD. Samen met aardappelteler Arnold van Woerkom uit Bant en Simone van den Berg van het culinaire platform Simone’s Kitchen werden zeven verschillende aardappelsalades geproefd..
14 augustus 2024 | Artikelen
Australian crash hot potatoes
Deze geplette aardappelen zijn super krokant aan de buitenkant, lekker zacht zoetig en romig van binnen en hebben een onweerstaanbare smaakvolle topping.
12 juli 2023 | Artikelen
Sopa de cebola portuguesa
In Portugal vind je van alle groenten de aardappel nog het meest in gerechten. Gefrituurd (als chips of als kleine frietjes) bij sandwiches of gegrilde kip, maar ook gekookt in stoofschotels en soepen. Deze uiensoep is stevig en toch fris en verkwikkend. De madera met de pittige kaas maakt het helemaal af!
©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO