14 september 2022 | Artikelen
Aardappelrooidag in het teken van leren
Op zaterdag 3 september vond de tweede editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats. Op vijf locaties, verdeeld over heel het land, konden bezoekers zelf hun piepers rooien en leren hoe een aardappel groeit. Daags voor dit grote evenement werden kinderen van de basisschool Schalmei uit Bant alvast onderwezen door tv-kok Ramon Brugman. “Het stoffige imago…
14 september 2022 | Artikelen
Schijf-van-vijfsoep
Eet je volgens de schijf van vijf, dan eet je gevarieerd, gebruik je minder verzadigd vet, kies je vaker voor plantaardig en eet je veel groenten, fruit en brood. Maar ook vocht heeft een apart vakje in de schijf van vijf. Ik hoor hier perfecte ‘ingrediënten’ voor een gezond soepie!
17 augustus 2022 | Artikelen
Empanadas om te delen
In veel restaurants vind je op de menukaart hapjes en kleine gerechtjes ‘to share’. Het uitwisselen van smaken en het elkaar uitnodigen ergens van te proeven maakt eten ineens stuk persoonlijker. Leuk om thuis eens te doen!
13 juli 2022 | Artikelen
Boxty met ansjoviscrème
Ook in Ierland is de aardappel razend populair in gerechten en zijn er veel klassiekers met deze veelzijdige groente. Eén van die gerechten is Boxty, een traditioneel Ierse aardappelpannenkoek. Met eenvoudige ingrediënten, maar door de romige ansjoviscrème net weer even anders.
15 juni 2022 | Artikelen
Gegrilde groenten
Grillen van groenten kan ieder moment het hele jaar door. In de zomer op de BBQ of green egg. In de winter onder de grill van de oven of op een grillplaat (of -pan). Check regelmatig voor een perfecte grilltijd.
11 mei 2022 | Artikelen
Voorjaarssalade met raapstelen
Het voorjaar heeft zoveel moois aan groenten die voor velen nog wat onbekend zijn. Meiknollen, postelein, raapstelen. Als je maar weet wat je er mee kunt. Dan zijn ze misschien wat onbekend maar zeker niet onbemind.
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO