Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Bayer

18 januari 2023 | Artikelen

Bayer leert van onderzoek naar werkingsmechanisme Serenade

Bijna tien jaar onderzoek aan het biologische gewasbeschermingsmiddel Serenade heeft fabrikant Bayer een aantal nieuwe inzichten gegeven. “We moeten blijven onderzoeken, blijven leren en datgene wat we weten nóg meer naar de praktijk brengen”, benadrukt Albert Schirring, tijdens een kennissessie met zo’n 150 professionele belangstellenden. Hij is bij Bayer verantwoordelijk voor het wereldwijde aardappelportfolio en…

8 september 2021 | Artikelen

Hoge phytophtoradruk zichtbaar op proevenplatform Bayer

De phytophthoradruk is dit jaar gigantisch groot. Ook tijdens de inloopdagen op het proevenplatform van Bayer Crop Science bij de WUR-locatie in Lelystad begin september is er geen ontkomen aan deze aardappelziekte. De hoge druk komt ook tot uiting op het phytophthoraveld, onderdeel van een scala aan aardappeldemo’s, waar normaal een kunstmatige infectie wordt aangebracht.

7 juli 2021 | Artikelen

Grote verschillen in werking onkruidbestrijdingsmiddelen

Iedere twee jaar legt Bayer Crop Science een uitgebreid proevenplatform aan op de WUR-locatie te Lelystad. Ook deze editie is er weer een scala aan aardappeldemo’s aangelegd. Bij het Phytophthora-, Alternaria- en nematodendemoveld is eind juni nog niet veel te zien. Deze resultaten zullen begin september, in de week dat PotatoEurope plaatsvindt, zichtbaar zijn. Bij de…

10 februari 2021 | Artikelen

Alternariamiddel Propulse krijgt toelating

Eind januari heeft het College Toelating Gewas­beschermings­middelen (Ctgb) aan fabrikant Bayer toelating verleend voor het gebruik van het fungicide Propulse in de teelt van aardap­pelen. Met de komst van dit middel heeft de sector er weer een wapen bij in de strijd tegen de schimmelziekte Alternaria.

12 augustus 2020 | Artikelen

Kwaliteit staat centraal bij Friese pootgoedteler

Op de schrale gronden boven het Friese Oosternijkerk teelt Yme Meirink jaarlijks zo’n 65 hectare hoogwaardige pootaardappelen. Daarin gaat de volle aandacht uit naar kwaliteit met het drieluik bodemvruchtbaar­heid, bemesting en telen van hoog knol­aantal. “We hebben hierbij de focus op de lange termijn. Dankzij de huidige goede pootgoed­prijzen kan dat ook”, stelt de akkerbouwer.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO