Al abonnee? Activeer hier uw premium account

België

18 juni 2024 | Nieuws

Viaverda nieuwe naam van 3 Oost-Vlaamse proefcentra

Het in de sector bekende Oost-Vlaamse Proefcentra voor Aardappelteelt (PCA) is recent gefuseerd met de proefbedrijven voor de groenteteelt (PCG) en sierteelt (PCS). De nieuwe organisatie presenteert zich voortaan onder de naam Viaverda. Doel van het nieuwe centrum is om de soms deels overlappende expertises van de drie praktijkcentra samen te bundelen in een efficiëntere…

12 juli 2023 | Artikelen

PotatoEurope: het evenement van en voor de aardappelketen

Op 6 en 7 september 2023 komt de gehele aardappelketen samen tijdens de inspirerende vakbeurs PotatoEurope. Dit jaar vindt het evenement plaats in Kain, een Belgisch plaatsje vlak bij Tournai.

10 mei 2023 | Artikelen

Na verwerkingsrecord nu grote zorgen over grondstofaanvoer in België

De Belgische aardappelverwerkende industrie boekte in 2022 een verwerkingsrecord van maar liefst 6,2 miljoen ton aardappelen. Tegelijkertijd maakt de sector zich grote zorgen over de sterk gestegen productiekosten en continuering van de grondstofaanvoer, verwoordt Christophe Vermeulen, CEO van brancheorganisatie Belgapom uit Brussel.

18 januari 2023 | Artikelen

Interpom: Noviteiten bewonderen in een gemoedelijke sfeer

Positief gestemde bezoekers, tevreden standhouders en een gemoedelijke sfeer. Dat is in één zin samengevat wat de eind november 2022 gehouden aardappelbeurs Interpom bijzonder maakte. Daarbij viel ook nog eens het nodige aan noviteiten te zien, uiteenlopend van middelen en technieken vanaf pootwerk tot en met het sorteren en verpakken van aardappelen.

14 december 2022 | Artikelen

De Aardappelhoeve streeft naar jaarrond mooie regioproducten

Het toekomstplaatje dat de familie Nemegheer uit Tielt (B) in de voorbije jaren voor De Aardappelhoeve heeft uitgestippeld krijgt stap voor stap zijn beslag. Daarbij is onder meer het streven om jaarrond mooie aardappelproducten uit eigen regio in de markt te zetten. De onlangs afgeronde bouw van een hypermoderne bewaarschuur maakt hier een belangrijk deel…

23 november 2022 | Nieuws

Met seminarprogramma zet aardappelvakbeurs Interpom in op kennisdeling

Op de beursvloer van aardappelvakbeurs Interpom (27-29 november, Kortrijk) wordt met een gevarieerd seminarprogramma ingezet op het delen van kennis.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO