Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Bewaarsysteem

15 februari 2023 | Artikelen

Meer kanten op met flexibele teelt en afzet

Een consumptieteelt waar je twee kanten mee op kunt. Dat was vorig jaar het idee dat ontstond bij de aanleg van het demonstratieveld voor de Aardappeldemodag. Deze wijze van flexibele teelt en afzet leverde praktijkervaringen op die bedrijfsleider Marcel Tramper van WUR-Proefcentrum Westmaas de moeite waard vindt om met sectorgenoten te delen.

17 augustus 2022 | Artikelen

Goed bewaren is blijvend Kennis maken en Kennis delen

Op 31 augustus van dit jaar vindt de Aardappeldemodag in Westmaas plaats. Om het thema van deze vakbeurs ‘Kennis maken, Kennis delen’ uit te werken, zullen een aantal bedrijven hun visie op dit onderwerp geven. Deze maand is dat Jan van Maldegem, product manager bij Tolsma-Grisnich te Emmeloord.

13 april 2022 | Artikelen

Autonoom elektronisch sorteren met nieuw robot kistenmagazijn

Geoefend rijdt pootaardappelteler Gilbert van Campen uit Kraggenburg kuubskisten in het kistenmagazijn van zijn elektro­nische sorteerinstallatie. Na het aangeven in de besturings­software hoe hoog de kisten zijn gestapeld, gaat de robot aan het werk en worden zijn pootaard­appelen automatisch elektronisch gesorteerd en weer in kisten gedaan. Hij hoeft ze vervolgens alleen nog terug te zetten in…

13 april 2022 | Artikelen

Hypermoderne aardappelloods bij TojaPigs verhoogt teeltsaldo

Onder het mom van ‘liever de handen aan het stuurwiel van de trekker dan nog één dag langer in de schoolbanken’ pakte Daan Jansen acht jaar geleden vol passie zijn jongensdroom op: de akkerbouwtak van landbouwonderneming TojaPigs uit Escharen. Met gedegen ondernemerschap en hard werken groeide het areaal van de belangrijkste teelt, die van de…

8 december 2021 | Artikelen

Luc Rooryck, Lutosa: “Het hebben van een eigen voorraad is bijvoorbeeld ideaal als buffer”

Luc Rooryck is niet alleen teeltadviseur bij de Belgische fritesfabrikant Lutosa (McCain), maar is daar ook verantwoordelijk voor 50.000 ton aardappelen die de verwerker jaarlijks in eigen bewaarplaatsen kan opslaan. Bijzonder, want er zijn maar weinig fritesfabrikanten in Noordwest-Europa die nog zelf grondstof opslaan.

8 december 2021 | Artikelen

Pools onderzoek naar gasapparatuur laat kleine verschillen zien in prestatie, maar grotere in prijs

In het Poolse aardappelinstituut IHAR-PIB te Serock is onderzoek gedaan naar de bewaarmiddelen 1,4 Sight, Argos, Biox-M en Restrain in combinatie met de nevelapparaten Elektrofog, Synofog, Halofog, Powerfogger P60, Resonator en Restrain.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO