Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Bionext

15 februari 2023 | Artikelen

Landbouwminister wil 15 procent bio-areaal in 2030, is dit haalbaar?

Tijdens de aftrap van de onlangs gehouden Biobeurs in Den Bosch applaudisseerde een volle zaal enthousiast op de plannen van landbouwminister Piet Adema om in 2030 naar 15 procent bio-areaal te gaan. Aanwezigen uit de aardappelbranche reageerden op de beursvloer echter minder uitbundig.

14 december 2022 | Artikelen

Op weg naar 100 procent robuuste aardappelen in biologisch assortiment

Eind november tekenden 31 ketenpartijen een convenant waarin zij toezeggen volledig over te gaan op robuuste tafelaardappelrassen in het biologische segment. Zeven supermarktketens gaan binnen vijf jaar alleen biologische robuuste aardappelrassen aanbieden die bestand zijn tegen Phytophthora.

13 januari 2022 | Nieuws

Onderzoekers: “Goed op zieke pootgoedknollen controleren”

Vanwege de hoge phytophthoradruk in het vorige teeltjaar, is het van groot belang dat telers biologisch pootgoed goed op zieke knollen controleren voordat ze gaan poten.

5 januari 2022 | Nieuws

Biologische (aardappel)kennis opdoen tijdens Biokennisweek 2022

Met de online Biokennisweek van 10 t/m 13 januari 2022 wil Bionext een platform voor kennisoverdracht en ontmoetingen bieden.

8 september 2021 | Artikelen

Robuuste rassen kweken en telen is meer dan kijken naar Phytophthora

Rassen met een sterke phytophthoraresistentie vormen voor de biologische aardappeltelers al langer een absolute noodzaak om de aardappelziekte het hoofd te bieden. En ondertussen gaan gangbare telers, voorlopig vooral ver weg, hier ook al dankbaar mee aan de haal. Dat resistentie zeer welkom is bleek ook dit seizoen weer. Het kreeg daarom extra aandacht tijdens…

10 maart 2021 | Artikelen

BioKennisWeek: Op zoek naar oplossingen om het tij van de dalende areaalgroei te keren

Geïnteresseerden in en onder­nemers uit de hele biologische sector, van boer tot winkelier en consument, konden van maandag 18 tot en met vrijdag 22 januari terecht op de BioKennisWeek. Tijdens dit online evenement ter vervanging van de Biobeurs 2021, waarin ook de nodige biologische aardappelkennis de revue passeer­de, was er veel aandacht voor de dalende…

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO