Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Duitsland

24 juni 2024 | Nieuws

Weuthen wijzigt managementteam voor termijnopvolging

Het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen Group uit Waldniel heeft recent een aanstaande wijziging in het management aangekondigd. Dit als vroege voorbereiding op het uiteindelijke vertrek van de directeuren Karl-Josef Dammer, eind 2025, en Ferdi Buffen over een jaar of vijf.

12 oktober 2022 | Artikelen

Veel belangstelling en nieuws op PotatoEurope 2022

‘Het was gelukkig weer als vanouds’, kon de Duitse DLG-organisatie na afloop van het onlangs gehouden PotatoEurope te Bockerode opgelucht melden. Na twee afgelaste edities als gevolg van de coronapandemie in de voorgaande jaren, Nederland 2021 en Frankrijk 2020, ging de tweedaagse internationale aardappelbeurs eindelijk weer door. Gelukkig was er ook veel belangstelling, zo’n 8.000…

12 oktober 2022 | Artikelen

Europlant en BNA maken fusie bekend

Tijdens de internationale vakbeurs PotatoEurope vierde het Duitse pootgoedhandelshuis Europlant zijn 30-jarig bestaan. Meer dan driehonderd gasten uit binnen- en buitenland vierden dit jubileum mee tijdens een grote feestavond. Hier maakte het bedrijf bekend dat BNA en Europlant gaan fuseren. Verder werd afscheid genomen van Dr. Heinrich Böhm, de grondlegger van het bedrijf.

14 september 2022 | Artikelen

Weuthen verwacht gevecht om vrije aardappelen

“Aardappelen die dit jaar vrij beschikbaar zijn, daar komt beslist een gevecht om”, zo stelt Ferdi Buffen tijdens de Weuthen Kartoffeltag van het Duitse handelshuis. Verder verwacht hij voor volgend teeltseizoen veel hogere contractprijzen en een lager consumptieaardappelareaal.

17 augustus 2022 | Artikelen

Breed scala aan actuele thema’s op Duitse editie van PotatoEurope

PotatoEurope vindt dit jaar op 7 en 8 september plaats op het landgoed Rittergut Bockerode vlak bij het Duitse Hannover. Op de 30 hectare die opnieuw is gereserveerd voor de immer populaire machinedemon­straties, tonen rooierfabrikanten hun modernste oogstmachines in de praktijk. Met de verschillende ‘Specials’ die op het programma staan brengt de organisatie, de Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft…

24 juni 2022 | Nieuws

Kaartverkoop voor PotatoEurope 2022 gestart

PotatoEurope 2022 organisator DLG meldt dat de ticketshop voor het is evenement geopend.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO