Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Frankrijk

14 december 2022 | Artikelen

SIMA 2022: vooral noviteiten rondom optimaliseren aardappelbewaring

Op de begin november gehouden mechanisatiebeurs SIMA te Parijs waren op aardappelgebied slechts weinig specialis­tische technieken en noviteiten te bespeuren. Concurrentie van andere beurzen als het eerder gehouden PotatoEurope en vlak daarna Interpom, was daarvoor te groot. Alleen in een kort traject vanaf rooien, inschuring en het optimaliseren van de bewaring was tijdens de Franse…

12 oktober 2022 | Artikelen

Eeuwfeest bij SIMA met introductie van SIMA TECH

De aankomende jubileum­editie van de Franse mechanisatievakbeurs SIMA, die van 6 tot en met 10 november in Parijs plaatsvindt, besteedt veel aandacht aan innovaties. Zo is een van de hallen omgedoopt tot SIMA TECH, geheel in het teken van nieuwe technologische oplossingen waarbij zeventig start-ups en diverse robot­toepassingen te zien zijn.

10 november 2021 | Artikelen

Franse tafelaardappelsector presenteert realistischer exitplan voor plastic verpakkingen

In Frankrijk hebben partijen uit de tafelaardappelsector een praktisch toepasbaar en ambitieus “Exitplan voor plastic verpakkingen” aan de overheid gepresenteerd.

11 augustus 2021 | Artikelen

Baptiste Brunello nieuwe algemeen directeur Germicopa

De Franse veredelaar en producent van pootaardappelen Germicopa, een dochteronderneming van Florimond Desprez, maakte onlangs de benoeming bekend van Baptiste Brunello als algemeen directeur per 1 juli 2021.

17 juni 2020 | Artikelen

Franse editie PotatoEurope afgelast

Het jaarlijkse Europese aardappelevenement PotatoEurope dat deze zomer in Frankrijk plaats zou vinden is afgelast. De organisatie Arvalis laat in een persbericht weten dat besluit te hebben genomen om veiligheidsredenen die betrekking hebben op verspreiding van het virus COVID-19. De eerstvolgende editie staat gepland in het jaar 2021 en zal in Nederland plaatsvinden.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO