14 augustus 2024 | Artikelen
Konijn en brave patatten
Het leuke van vakantie vind ik dat het behoorlijk ontregeld. Een andere omgeving, ander ritme en bijvoorbeeld een nieuwe supermarkt halen je soms lekker uit je comfortzone. Ik houd daarvan want het maakt dat je weer met een frisse blik thuiskomt.
18 augustus 2023 | Nieuws
Nedato richt zich voor 100 procent op fritesaardappelen
Op 6 en 7 september 2023 komt de gehele aardappelketen samen tijdens PotatoEurope 2023 in België. Nedato presenteert in het NAO-Nederland paviljoen de volledige focus van de onderneming op het telen en verhandelen van fritesaardappelen. Daarnaast wil Nedato een partner zijn voor partijen in de aardappelketen.
20 juli 2023 | Nieuws
Jubileumconferentie Farm Frites Poland Dwa reflecteert op verleden, heden en toekomst
Farm Frites Poland Dwa vierde eind juni haar 30ste verjaardag met de conferentie ‘1993-2023-2053. Past-Present-Future of agriculture in Poland’. Vertegenwoordigers van de lokale overheid, universiteiten, leveranciers, klanten en andere belanghebbenden die het bedrijf al drie decennia begeleiden in haar ontwikkeling, kwamen voor deze speciale gelegenheid bijeen.
12 juli 2023 | Artikelen
Farm Frites Polen wil duurzame groei realiseren
Met een aanstaande groei van de fritesproductie van 250.000 ton verse aardappelen naar 450.000 ton versterkt Farm Frites Poland, sinds 1993 een joint venture van Farm Frites en Aviko, haar positie in Polen. Met het spreiden van risico’s wil de onderneming zo een duurzame groei realiseren. Dit bleek tijdens een bezoek aan de boerderij van Farm Frites Poland Dwa…
5 juli 2023 | Nieuws
Aviko Potato meldt historisch poolresultaat dankzij gunstige markt
De Aviko Potato-pool van oogst 2022 heeft volgens de Aardappel Telers Commissie (ATC) een historisch resultaat bereikt. Voor de pool zonder voorverkoop komt de gemiddelde prijs uit op 36,27 euro per 100 kilogram, voor de pool met voorverkoop is dat 31,25 euro per 100 kilogram.
8 juni 2023 | Nieuws
Onderzoek naar betere frites met behulp van hyperspectrale camera’s en artificiële intelligentie
“Frietjes maken, daar zijn wij Belgen al heel goed in. Toch kan het nog beter dankzij technologie”, stelt Wout Vierbergen van het Instituut voor Landbouw, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Voor zijn PhD aan het ILVO en de Katholieke Universiteit (KU) Leuven onderzoekt hij hoe je voedselkwaliteit kunt meten door infrarood lichtmetingen en innovatieve artificiële intelligentie…
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO