Al abonnee? Activeer hier uw premium account

HZPC

27 februari 2024 | Nieuws

Pootgoedkwaliteit is keten verantwoordelijkheid

De oorzaak van een slechte opkomst van consumptieaardappelen wordt vaak gezocht bij de kwaliteit van het geleverde pootgoed. Maar minstens zo vaak ligt de oorzaak verderop in de keten. Meerjarig onderzoek door de NAK, in opdracht van VAVI, NAO en BO Akkerbouw, heeft aangetoond dat de kwaliteitsbewaking van pootgoed in de gehele keten aandacht vraagt.

14 juni 2023 | Artikelen

HZPC UK verstevigt lokale positie met overname van TLC Potatoes

HZPC UK, onderdeel van Royal HZPC Group, neemt de Schotse miniknollenproducent TLC Potatoes over. Met de overname verzekert het bedrijf de continuïteit en betrouwbaarheid van de pootaardappelvoorziening in het Verenigd Koninkrijk. Dit is na de brexit nog belangrijker geworden, omdat pootgoedexport lastig is naar dit land.

12 april 2023 | Artikelen

“Groeikansen liggen in landen met veel niet-gecertificeerd pootgoed”

In februari dit jaar ontving HZPC het predicaat Koninklijk. Een mooie mijlpaal voor het 125-jarige bedrijf, maar uiteindelijk is het de toekomstvisie die bepaalt of een bedrijf succesvol blijft. Gerard Backx, CEO van Royal HZPC Group, kijkt vooruit en ziet vooral kansen voor rassen met een breed palet aan resistenties in landen waar de bevolking…

15 maart 2023 | Artikelen

Koninklijke HZPC speelt al 125 jaar in op marktontwikkelingen

Eind februari reikte de commissaris van de Koning in de provincie Friesland, Arno Brok, het Predicaat Koninklijk uit aan de Friese onderneming HZPC. Vanaf die datum is het bedrijf de 33ste Friese onderneming die als Koninklijk door het leven gaat. “Een predicaat waar we trots op zijn en een erkenning voor ons bedrijf. Het zal…

28 februari 2023 | Nieuws

125-jarig HZPC ontvangt Predicaat Koninklijk

Op maandag 27 februari, de dag dat HZPC haar 125-jarig bestaan vierde, ontving het pootgoedhandelshuis in Joure het Predicaat Koninklijk uit handen van de commissaris van de Koning in de provincie Friesland, Arno Brok. Ook onthulde het bedrijf het nieuwe Royal HZPC Group logo met de Koninklijke Kroon.

22 februari 2023 | Nieuws

HZPC verwacht netto resultaat van ruim 7 miljoen euro

Aardappelveredelaar HZPC laat halverwege februari weten voor boekjaar 2022-2023 een netto resultaat te verwachten van ruim 7 miljoen euro, vergelijkbaar met het netto resultaat van het afgelopen boekjaar (7,051 miljoen euro). De aardappelveredelaar werkt met een boekjaar van 1 juli tot en met 30 juni.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO