Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Innovatie

16 februari 2023 | Nieuws

Zweeds bedrijf lanceert innovatief aardappelverpakkingsmateriaal

Het Zweedse bedrijf Tomorrow Machine heeft een innovatief biologisch afbreekbaar aardappelverpakkingsmateriaal ontwikkeld met de naam GoneShells. Het bedrijf werd geïnspireerd door de natuur om zo de huidige manier waarop voedselverpakkingen worden ontworpen te veranderen.

15 februari 2023 | Artikelen

Aviko Rixona lanceert Potato Cheezz: kaas gemaakt van verse aardappelen

Vanaf nu doet de aardappel ook zijn intrede in de wereld van de diepvriespizza, kaaskroketten en cordon bleus. Het is Aviko Rixona – producent van gedroogde aardappelvlokken en gedroogd aardappelgranulaat – namelijk gelukt om van verse aardappelen een plantaardige versie van kaas te maken. Met de lancering van Potato Cheezz speelt het bedrijf in op…

18 januari 2023 | Artikelen

Interpom: Noviteiten bewonderen in een gemoedelijke sfeer

Positief gestemde bezoekers, tevreden standhouders en een gemoedelijke sfeer. Dat is in één zin samengevat wat de eind november 2022 gehouden aardappelbeurs Interpom bijzonder maakte. Daarbij viel ook nog eens het nodige aan noviteiten te zien, uiteenlopend van middelen en technieken vanaf pootwerk tot en met het sorteren en verpakken van aardappelen.

14 december 2022 | Artikelen

Mens maakt plaats voor machine bij kwaliteitssortering

Ook in de aardappelsector is het niet eenvoudig om voor elk karwei capabel personeel te vinden. Dat is eveneens de ervaring van Kees Bijl van Bijl Aardappelen bv uit Sint-Annaland. Vooral rondom het leeswerk in de sorteerlijn begon het te knellen. Daarom besloot de ondernemer het alternatief te gaan zoeken in automatisering en schafte hij…

22 november 2022 | Nieuws

Spotlight op innovaties uit de aardappelsector met Interpom Innovation Tour

Samen met een onafhankelijke groep experts heeft Interpom een aantal innovaties van exposanten geselecteerd voor de Innovation Tour 2022.

10 november 2022 | Nieuws

Bewaarsoftware voor beheer eigen energiebronnen wint gouden medaille op SIMA

Softwareprogramma KLIMANAGER van het Franse bedrijf KLIM’TOP Controls heeft de gouden medaille in de categorie bewaring van de Innovation Awards tijdens mechanisatievakbeurs SIMA gewonnen.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO