Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Innovatie

18 januari 2023 | Artikelen

Interpom: Noviteiten bewonderen in een gemoedelijke sfeer

Positief gestemde bezoekers, tevreden standhouders en een gemoedelijke sfeer. Dat is in één zin samengevat wat de eind november 2022 gehouden aardappelbeurs Interpom bijzonder maakte. Daarbij viel ook nog eens het nodige aan noviteiten te zien, uiteenlopend van middelen en technieken vanaf pootwerk tot en met het sorteren en verpakken van aardappelen.

14 december 2022 | Artikelen

Mens maakt plaats voor machine bij kwaliteitssortering

Ook in de aardappelsector is het niet eenvoudig om voor elk karwei capabel personeel te vinden. Dat is eveneens de ervaring van Kees Bijl van Bijl Aardappelen bv uit Sint-Annaland. Vooral rondom het leeswerk in de sorteerlijn begon het te knellen. Daarom besloot de ondernemer het alternatief te gaan zoeken in automatisering en schafte hij…

22 november 2022 | Nieuws

Spotlight op innovaties uit de aardappelsector met Interpom Innovation Tour

Samen met een onafhankelijke groep experts heeft Interpom een aantal innovaties van exposanten geselecteerd voor de Innovation Tour 2022.

10 november 2022 | Nieuws

Bewaarsoftware voor beheer eigen energiebronnen wint gouden medaille op SIMA

Softwareprogramma KLIMANAGER van het Franse bedrijf KLIM’TOP Controls heeft de gouden medaille in de categorie bewaring van de Innovation Awards tijdens mechanisatievakbeurs SIMA gewonnen.

9 november 2022 | Artikelen

Interpom 2022: Towards a healthy growth

Interpom, de toonaangevende tweejaarlijkse vakbeurs voor de gehele aardappelketen, zal ook dit jaar plaatsvinden op 27, 28 en 29 november 2022 in Kortrijk Xpo. Na de uitgestelde 20ste editie, die bij wijze van uitzondering vorig jaar plaatsvond, zit de beurs nu weer in het traditionele tweejaarlijkse ritme. Het thema dat medeorganisator Belgapom voor deze editie heeft…

13 april 2022 | Artikelen

Data-innovaties inpassen vraagt veranderingsvermogen

De huidige disruptieve aardappelmarkt vraagt focus op kansen in de toekomst. Naast de vreselijke gebeurtenissen in het oosten van Europa, zie ik dat de maatschappij en de politiek, denk hierbij aan onder andere de Farm to Fork-thema’s, hun eigen agenda voeren.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO