Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Logistiek

20 oktober 2022 | Nieuws

Jungheinrich ontvangt platinum certificering maatschappelijk verantwoord ondernemen

Intralogistiek expert Jungheinrich heeft voor de tweede keer op rij het platinum EcoVadis duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen.

11 januari 2022 | Blogs

Wat betekent het voorkiemen van poters?

Voorkiemen of net wakker maken is het voorbereiden van poters om kleine, een paar millimeter lange witte kiempjes te laten groeien. Ze zijn dan klaar om te poten zonder schade aan de kiemen te veroorzaken wanneer de poters worden bewerkt. Een veel gevolgde praktijk is voorkiemen door verhoging van de temperatuur in de opslag tot…

28 december 2021 | Blogs

Het transport van aardappelen

Aardappel werd tot het derde kwart van de vorige eeuw gebruikt als een plaatselijk geproduceerd levensmiddel dat plaatselijk werd geconsumeerd of verwerkt binnen een of twee honderd kilometer. Sindsdien is het geleidelijk gedeeltelijk tot een wereldwijd handelsgoed uitgegroeid.

6 januari 2021 | Artikelen

Pootaardappelverlading in Beverwijkse haven onder druk

In de winterperiode staat de zeehaven in Beverwijk al vele decennia lang in het teken van de Nederlandse pootaardappelexport. Ook dit seizoen is dat het geval, maar door de coronapandemie is er wel veel minder activiteit dan in andere jaren. Grote bestemmingen waar de poters in bulk heengaan, zoals Cuba en Algerije, hebben hun importvolumes…

6 januari 2021 | Artikelen

Pootgoedtelers zien voortaan nieuwe tie-rips voor transport

Vanaf 1 februari 2021 zijn alle tie-rips van het PCC Hygiëneprotocol voorzien van het NAO-logo. Transporteurs en wasplaatsen die zijn erkend door het PCC Hygiëneprotocol verzegelen gereinigde en ontsmette transportmiddelen voor het vervoer van pootgoed met de NAO-tie-rip.

11 november 2020 | Artikelen

AB Texel Group neemt Van Wieren International over

Per 1 november heeft AB Texel Group transportbedrijf Van Wieren International overgenomen. Deze overname past in de bedrijfsstrategie om in de dienstverlening mee te groeien met de klanten en verstevigt de activiteiten in het koel- en het pootgoedtransport.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO