Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Loofdoding

30 april 2024 | Nieuws

Na 5000 uur tevreden spuitwerk tijd voor een nieuwe Loof-Does

Voor fabrikant Agricult uit Son en Breugel was de verkoop van een Loof-Does 3000 GPS onlangs een moment om even bij stil te staan. Zo’n 20 jaar na de introductie en 5000 hectare spuitwerk ruilde een tevreden klant van het eerste uur een van de allereerste machine in voor een nieuwe versie.

31 augustus 2023 | Nieuws

PotatoEurope 2023 brengt de Europese aardappelketen bijeen

Op 6 en 7 september 2023 komt de gehele aardappelketen samen tijdens de inspirerende vakbeurs PotatoEurope. Het evenement, dat dit jaar plaatsvindt nabij het Belgische Tournai, markeert de start van het nieuwe teeltseizoen en is van cruciaal belang voor aardappelprofessionals die streven naar innovatie, kennisdeling en het opbouwen van waardevolle zakelijke relaties.

12 juli 2023 | Artikelen

Loofdoding in pootgoed vraagt om flinke stroomstoot

Loofdoding in pootgoed is topsport. Dat beseft ook Nufarm, leverancier van NUCROP. Dit is de machine die door middel van elektrificatie de groene pruik in het uitgangsmateriaal met een eerste rake klap kan helpen vernietigen. In Sint-Annaland is dit seizoen een proefveld aangelegd, waarin met de nieuwste uitvoering testen uitgevoerd zijn. Resultaten laten zien dat…

17 augustus 2022 | Artikelen

Beste loofdodingsmethode pootaardappelen afhankelijk van gewasontwikkeling

In de jaren 2019 tot en met 2021 heeft onderzoeksbureau Delphy uit Wageningen onderzoek uitgevoerd voor de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw, om na te gaan welke methoden er zijn om het aardappelloof van pootaardappelen snel en goed dood te maken. Ondanks dat mechanische loofdoding volgens het onderzoek de voorkeur heeft, is een belangrijke conclusie dat de…

28 juli 2022 | Nieuws

Delphy: mechanische loofdoding heeft voorkeur bij pootaardappelen

Wat betreft effectiviteit en snelheid van loofdoding heeft een mechanische loofdoding de voorkeur, concludeert Delphy na enkele jaren onderzoek.

24 februari 2022 | Nieuws

Nucrop-oplossing voor loofdoding dit jaar gelanceerd in Nederland

Distributeur van landbouwmachines Kamps de Wild kondigt een internationale samenwerking aan op het gebied van innovatieve loofdoding en onkruidbeheersing.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO