Al abonnee? Activeer hier uw premium account

NAK

12 juli 2023 | Artikelen

Jan Duijsens algemeen directeur NAK

Per 1 september 2023 is ir. Jan Duijsens (62) door het bestuur van de NAK benoemd tot algemeen directeur van de keuringsdienst. In zijn loopbaan bekleedde hij diverse directie- en managementfuncties bij onder andere Aqualab Zuid (AQZ), Aqoun en BancTec. Duijsens is afgestudeerd aan de Landbouw­universiteit Wageningen in Tuinbouw­plantenteelt, Industriële Bedrijfskunde en Markt­kunde en Marktonder­zoek.

10 mei 2023 | Artikelen

NAK voegt bladrol toe aan nacontrole

Naast toetsing op het Y-virus neemt de NAK in 2023 het bladrolvirus op in het verplichte virusonderzoek (de nacontrole). Daartoe heeft de vaste commissie pootaardappelen van de keuringsdienst onlangs besloten. De commissie neemt dit besluit op basis van deNAK-surveyresultaten van de laatste jaren, signalen uit de praktijk en resultaten van vrijwillige toetsingen, die een stijging van het aantal…

15 maart 2023 | Artikelen

Mogelijkheden twee op tien aardappelteelt uitgebreid

De ontheffingsmogelijkheid voor twee op tien aardappelteelt is verruimd, op verzoek van Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw. Deze ontheffing maakt het mogelijk om twee jaar aardappelen te telen na acht jaar geen AM-waard­planten op het perceel.

15 februari 2023 | Artikelen

Zorgelijke wijzigingen in EU-regelgeving en hogere keuringskosten

Naast de traditionele terugblik op de voorbije keuringsperiode kwamen nog twee belangrijke thema’s aan de orde tijdens de NAK jaarvergadering in de regio Bergen op Zoom. Alhoewel “nog geen reden voor paniek”, gaat in EU-regelgeving het nodige veranderen. Dat gaat ook op voor de keuringskosten, die gaan per 1 mei met 5 procent omhoog.

2 februari 2023 | Nieuws

Nancy Rietbroek nieuwe operationeel directeur NAK

Het bestuur van de NAK heeft Nancy Rietbroek (49) benoemd tot operationeel directeur. Vanaf 1 maart 2023 beginnen haar werkzaamheden bij de NAK. De functie van operationeel directeur binnen de NAK is een nieuwe functie die ontstaat door het (her)introduceren van een tweehoofdige directie van de keuringsdienst.

26 januari 2023 | Nieuws

Teeltvoorschrift wratziekte in kerngebieden uitgebreid

Op verzoek van BO Akkerbouw heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) per 1 januari 2023 het teeltvoorschrift wratziekte uitgebreid. De lijst met toegestane aardappelrassen in de kerngebieden geldt niet langer voor alleen de zetmeelaardappelteelt, maar vanaf nu voor alle aardappelteelt. Ook is een nieuw kerngebied ingesteld, ten oosten van Veendam, vanwege een…

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO