Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nederlandse Akkerbouw Vakbond

4 januari 2023 | Nieuws

NAV berekent verdere stijgingen kostprijs teelt consumptieaardappelen

Aan de hand van een inschatting van de kostprijs van consumptieaardappelen voor seizoen 2023 door de Werkgroep Consumptie Aardappelen (WCA) concludeert de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) dat forse verhogingen van de contractprijzen door de fritesindustrie meer dan nodig zijn.

10 maart 2021 | Artikelen

De aardappelsector heeft wat te kiezen op 15, 16 en 17 maart

Bij een zoektocht naar het woord ‘aardappel’ in de partijprogramma’s voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart, blijft de oogst slechts steken op enkele vermeldingen. In het grotere geheel van de aanloop naar de verkiezingen komt het ten slotte vaak neer op overkoepelende thema’s en visies. Maar uiteindelijk kunnen de standpunten…

16 december 2020 | Artikelen

Motie borging positie pootaardappelsector in Waddengebied aangenomen

Op 8 december werd er in de Tweede Kamer gestemd over moties die zijn ingediend bij het debat over water en Wadden. Daarbij werd onder andere een motie aangenomen van Remco Dijkstra (VVD) en Jaco Geurts (CDA), die onduidelijkheid en onzekerheid constateren wat betreft de gevolgen van plannen rondom de Wadden.

16 september 2020 | Artikelen

POC krijgt officiële erkenning LNV

De afgelopen voorjaar opgerichte Producenten Organisatie Consumptie­aardappelen (POC) heeft onlangs een officiële erkenning gekregen om te functioneren als producentenorganisatie binnen van het Ministerie van LNV. Initiatiefnemer de Nederlandse Akkerbouw Vakbond is blij dat dit gelukt is, zo laat het weten.

12 maart 2020 | Artikelen

NAV wil telers sterkere onderhandelingspositie geven met Producentenorganisatie Consumptieaardappelen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft een Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) opgericht. Op hun telersbijeenkomst van de regio Midden, gehouden in Swifterbant, vertelt het NAV-bestuur meer over het oprichtingsproces en wat lidmaatschap de telers zou kunnen brengen.

12 februari 2020 | Artikelen

Brede weersverzekering aantrekkelijker dan ooit

De assurantiebelasting op de brede weersverzekering is afgeschaft, wat betekent dat over zo’n verzekering niet langer een belasting van 21 procent hoeft te worden betaald. Tijdens de regioavond van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) in regio Midden vertelde Jan Schreuder, directeur van coöperatieve agrarische verzekeringsmaatschappij Vereinigte Hagel, welke perspectieven dat biedt voor akkerbouwers.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO