Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Onderzoek

14 december 2022 | Artikelen

NAK onderzoekt hoogwaardige pootgoedteelt onder gaasdoek

Om hoogwaardig pootgoed tegen luizen te beschermen, zijn steeds minder insecticiden beschikbaar. Vandaar dat pootgoedbedrijven naarstig alternatieven zoeken om uitgangsmateriaal virusvrij te kunnen blijven telen. Een mogelijke oplossing is de teelt van pootgoed onder gaasdoek. Afgelopen groeiseizoen onderzocht de NAK of deze manier van telen een betrouwbare veldkeuring toelaat.

14 december 2022 | Artikelen

GROWTH brengt aardappelsector voor het voetlicht van politiek Den Haag

Begin december organiseerden belangenorganisaties NAO en VAVI samen met hun leden, partners en stakeholders een evenement over ‘gezonde groei met de aardappelsector’. De goedbezochte bijeenkomst onder de titel GROWTH vond plaats in het politieke hart van Den Haag.

9 november 2022 | Artikelen

Agrico Research breidt areaal proefvelden uit

Agrico Research maakt bekend extra grond aan te kopen voor de uitbreiding van haar activiteiten. Dankzij het verkrijgen van 31 hectare extra grond, heeft het eigen kweek- en researchbedrijf van Agrico in Bant meer proefveld­ruimte tot zijn beschikking voor onderzoeksdoeleinden en het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen.

12 oktober 2022 | Artikelen

Aardappelprofessor promoveert weer: On processing potato

“Iedereen die geïnteresseerd is in de verwerking van de aardappel en mensen die kennis willen nemen van een innovatieve onderzoeksaanpak”, zijn volgens Anton Haverkort potentiële lezers van zijn meest recente promotieonderzoek. Op 14 september promoveerde Haverkort voor de tweede keer, ditmaal op een uitgebreid onderzoek over de aardappelverwerking, met als titel: On processing potato.

12 oktober 2022 | Artikelen

Bioimpuls III: nieuwe kweekdoelen en een verdubbeld deelnemersveld

Bioimpuls III is alweer even een feit, maar door corona is het nog niet tot een kennismaking en uitleg gekomen. Afgelopen zomer kon dat gelukkig wel in een eerste zomerexcursie bij deelnemer Jan Boer uit Bant. Tijdens de rondgang langs zijn kweekresultaten legt projectleider Peter Keijzer uit wat de derde fase in het bijzondere aardappelkweekprogramma…

5 oktober 2022 | Nieuws

Nieuw tijdperk voor plantenonderzoek met NPEC kassen

Met de recente opening van het Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) stapt het plantenonderzoek binnen in een nieuw tijdperk van automatisering en heel veel data.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO