Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Oogst

31 augustus 2023 | Nieuws

PotatoEurope 2023 brengt de Europese aardappelketen bijeen

Op 6 en 7 september 2023 komt de gehele aardappelketen samen tijdens de inspirerende vakbeurs PotatoEurope. Het evenement, dat dit jaar plaatsvindt nabij het Belgische Tournai, markeert de start van het nieuwe teeltseizoen en is van cruciaal belang voor aardappelprofessionals die streven naar innovatie, kennisdeling en het opbouwen van waardevolle zakelijke relaties.

12 juli 2023 | Artikelen

Loofdoding in pootgoed vraagt om flinke stroomstoot

Loofdoding in pootgoed is topsport. Dat beseft ook Nufarm, leverancier van NUCROP. Dit is de machine die door middel van elektrificatie de groene pruik in het uitgangsmateriaal met een eerste rake klap kan helpen vernietigen. In Sint-Annaland is dit seizoen een proefveld aangelegd, waarin met de nieuwste uitvoering testen uitgevoerd zijn. Resultaten laten zien dat…

22 november 2022 | Blogs

Barsten, scheuren en spleten in aardappelen: een introductie tot externe knolafwijkingen

Barsten, scheuren en spleten in knollen hebben verschillende verschijningsvormen die voortkomen uit verschillende oorzaken. Alle zijn genezen wonden, maar de littekens zijn nog duidelijk zichtbaar op het oppervlak.

15 november 2022 | Blogs

Een inleiding tot knolafwijkingen in aardappelen en hun gevaren

Naast infectie door ziekten en plagen, is de aardappel ook gevoelig voor een groot aantal afwijkingen van niet-pathogene oorsprong. Dergelijke afwijkingen zijn van een abiotische fysiologische oorsprong als gevolg van interactie tussen de fysiologie van de groeiende knol en zijn omgeving, algemeen aangeduid als fysiologische afwijkingen.

20 september 2022 | Blogs

Het machinaal oogsten van aardappelen

Een volledig gemechaniseerde rooimachine tilt de knollen via scharen op en plaatst deze met grond en al op de rooiketting. De grond wordt gezeefd en banden brengen de knollen in een grote trechter (hopper, bunker) die wordt geleegd in een wachtende wagen of kieper (bunkerrooier). Bij machines zonder bunker (wagenrooiers) valt de oogst rechtstreeks in…

13 september 2022 | Blogs

Methoden om aardappelen te oogsten

Handmatig oogsten wordt gedaan met behulp van een riek (rooivork) en het oprapen van de blootliggende knollen in een mand of zak alvorens op te bergen of ze naar de markt te brengen.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO