Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Oogst

30 april 2024 | Nieuws

Na 5000 uur tevreden spuitwerk tijd voor een nieuwe Loof-Does

Voor fabrikant Agricult uit Son en Breugel was de verkoop van een Loof-Does 3000 GPS onlangs een moment om even bij stil te staan. Zo’n 20 jaar na de introductie en 5000 hectare spuitwerk ruilde een tevreden klant van het eerste uur een van de allereerste machine in voor een nieuwe versie.

17 april 2024 | Artikelen

Aardappeldemodag 2024 organiseert Rooifabrikantenarena

Op 21 augustus aanstaande vindt de Aardappeldemodag te Westmaas weer plaats. Tijdens deze editie van het toonaangevende aardappel­evenement zullen de fabrikanten van aardappelrooi­machines zich niet meer in het veld, maar statisch in de Rooifabrikantenarena presenteren.

31 augustus 2023 | Nieuws

PotatoEurope 2023 brengt de Europese aardappelketen bijeen

Op 6 en 7 september 2023 komt de gehele aardappelketen samen tijdens de inspirerende vakbeurs PotatoEurope. Het evenement, dat dit jaar plaatsvindt nabij het Belgische Tournai, markeert de start van het nieuwe teeltseizoen en is van cruciaal belang voor aardappelprofessionals die streven naar innovatie, kennisdeling en het opbouwen van waardevolle zakelijke relaties.

12 juli 2023 | Artikelen

Loofdoding in pootgoed vraagt om flinke stroomstoot

Loofdoding in pootgoed is topsport. Dat beseft ook Nufarm, leverancier van NUCROP. Dit is de machine die door middel van elektrificatie de groene pruik in het uitgangsmateriaal met een eerste rake klap kan helpen vernietigen. In Sint-Annaland is dit seizoen een proefveld aangelegd, waarin met de nieuwste uitvoering testen uitgevoerd zijn. Resultaten laten zien dat…

22 november 2022 | Blogs

Barsten, scheuren en spleten in aardappelen: een introductie tot externe knolafwijkingen

Barsten, scheuren en spleten in knollen hebben verschillende verschijningsvormen die voortkomen uit verschillende oorzaken. Alle zijn genezen wonden, maar de littekens zijn nog duidelijk zichtbaar op het oppervlak.

15 november 2022 | Blogs

Een inleiding tot knolafwijkingen in aardappelen en hun gevaren

Naast infectie door ziekten en plagen, is de aardappel ook gevoelig voor een groot aantal afwijkingen van niet-pathogene oorsprong. Dergelijke afwijkingen zijn van een abiotische fysiologische oorsprong als gevolg van interactie tussen de fysiologie van de groeiende knol en zijn omgeving, algemeen aangeduid als fysiologische afwijkingen.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO