Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Opinie

18 januari 2023 | Artikelen

Vlees…

In de dieetwereld volgt de ene hype op de andere. Wat dat betreft is er niks veranderd de afgelopen jaren. Herinnert u zich nog het koolhydraatrijke brooddieet? De eierkoeken van Sonja en de rode wijn van Montignac?

18 januari 2023 | Artikelen

Volle kracht vooruit

Op 9 januari hield de NAO de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst voor leden en businessleden. Deze bijeenkomst stamt af van de vroegere fysieke aardappelbeurs in het World Trade Centre (WTC) in Rotterdam.

18 januari 2023 | Artikelen

Aardappelverwerkers sneller van het gas af

Begin 2022 kwam de energiecrisis bovenaan de prioriteitenlijst van ieder bedrijf te staan. Ook bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) maakten wij ons grote zorgen over de continuïteit van Nederlandse voedingsmiddelenproducenten.

18 januari 2023 | Artikelen

Innovatieve oplossingen nodig

Innovatie, oftewel het proces waarbij ideeën leiden tot een creatieve benadering van een bepaalde uitdaging, is de basis van het succes van de West-Europese aardappelketen.

14 december 2022 | Artikelen

Aardappelrozetjes versus puree

De pepernoten zijn inmiddels weer op en de kerstboom staat klaar om opgetuigd te worden. Ieder jaar heb ik weer zin in de kerstdagen. Vooral omdat het na de zomervakantie een paar vrije dagen beloofd. Gezellig samen thuis bij de boom en warme kachel spelletjes doen. Een romantisch idee. Ik weet het.

14 december 2022 | Artikelen

“Prijzen zullen dit seizoen niet tot in de hemel reiken.”

Kortrijk – De aardappelmarkt Oogst 2022 kreeg al snel een heel ander verloop dan Weuthen-directeur Ferdi Buffen bij de start van het handels­seizoen had voorzien. Nu, ruim drie maanden na de Kartoffeltag, geeft hij daarom graag een update van zijn marktvisie. “Prijzen voor dit seizoen zullen op hoog niveau blijven, maar niet tot in de…

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO