Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Opinie

12 juli 2023 | Artikelen

Eigenheimers gezocht

Ik denk dat iedereen zich weleens afvraagt – in de tijd waarin wij nu leven – of niet alles al uitgevonden is. Wat kan er nog meer aan grote dingen bedacht worden? Mijn oog viel recent op een krantenartikel over innovatie waar die vraag als kop boven stond.

12 juli 2023 | Artikelen

Verantwoorde aardappelteelt met voldoende perspectief

Het landbouwakkoord-overleg is gestrand omdat de maatregelen, volgens LTO, te weinig perspectief bieden. Deze gedachte van te weinig perspectief, bekruipt mij ook, wanneer ik denk aan eerdere doelstellingen van het Ministerie van LNV dat de Nederlandse landbouw op termijn geheel biologisch en circulair moet zijn.

12 juli 2023 | Artikelen

Duurzaamheid steeds prominenter

Dit voorjaar bleek maar weer eens dat extremen in het weer in de wereld alsmaar toenemen. Daarnaast raakt de gereedschapskist van de Europese aardappel­teler om de gewassen te beschermen alsmaar leger.

12 juli 2023 | Artikelen

Lekker geluid

Een krakend chipje, het knakken van een knakworst en het bijten in een verse appel… Eten maakt geluid. En die geluiden verhogen het genot van eten. Volgens de meeste mensen dan.

14 juni 2023 | Artikelen

Rundervinkje

Mijn zoon kwam afgelopen week thuis na een lange reis. Met zijn allen hebben we hem van Schiphol gehaald. Heerlijk om hem weer te zien en fijn dat hij weer veilig op ’t honk is.

14 juni 2023 | Artikelen

Export is doen waar je goed in bent

Vaak heb ik al geschreven over de kracht en de positie van de Nederlandse aardappelsector in de wereld, maar het is vaak veel bepalender of dat ook door niet direct bij de sector betrokkenen wordt gemeld. Internationaal is dat wel duidelijk.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO