Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Opinie

15 maart 2023 | Artikelen

Andijviestamppot

Ik ben gevraagd om aan een groep artsen een online les te geven over gezonde voeding. Altijd leuk.

15 maart 2023 | Artikelen

Groot omdat we een klein land zijn

‘De aardappelteelt in Nederland is een vorm van topsport’. Deze zinsnede komt niet bij mij vandaan, maar is een conclusie in een rapport van de WUR uit 2015: ‘De kracht van het Agrocluster’.

15 maart 2023 | Artikelen

Aardappel als oplossing voor verzilte gebieden?

Verzilting speelt op steeds meer plekken in de wereld een bepalende rol. Zo’n 1 miljard hectare grond is al verzilt, waardoor de voedselzekerheid van zo’n 1,5 miljard mensen onder druk staat. Op de meeste plekken zorgt verzilting dus voor problemen, maar de zoutconcentraties in de bodem vallen vaak nog wel mee (licht tot matig zout).

15 maart 2023 | Artikelen

Nieuwe wegen inslaan

‘Als je wilt slagen moet je nieuwe wegen inslaan in plaats van te reizen langs de versleten paden van het gewone succes’.

15 februari 2023 | Artikelen

De kansen van corona voor de aardappelindustrie

Restaurants en keukens dicht, evenementen massaal afgelast. De impact hiervan op de wereldwijde aardappel­consumptie is duidelijk. De keten heeft er een lastig jaar opzitten. Toch moeten we hoopvol blijven, want de aardappel gaat nog steeds een gouden toekomst tegemoet.

15 februari 2023 | Artikelen

Grote aardappelen

Afgelopen week gaf ik een leuke les over gedrag aan mijn studenten voor de opleiding tot leefstijlcoach. Een leefstijlcoach kijkt samen met iemand hoe een gezondere leefstijl bereikbaar(der) wordt. Door samen mogelijke acties te formuleren. Zoals beter slapen of iets meer bewegen. Om de dingen die het leven zin geven beter te kunnen doen.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO