15 februari 2023 | Artikelen
De kansen van corona voor de aardappelindustrie
Restaurants en keukens dicht, evenementen massaal afgelast. De impact hiervan op de wereldwijde aardappelÂconsumptie is duidelijk. De keten heeft er een lastig jaar opzitten. Toch moeten we hoopvol blijven, want de aardappel gaat nog steeds een gouden toekomst tegemoet.
15 februari 2023 | Artikelen
Grote aardappelen
Afgelopen week gaf ik een leuke les over gedrag aan mijn studenten voor de opleiding tot leefstijlcoach. Een leefstijlcoach kijkt samen met iemand hoe een gezondere leefstijl bereikbaar(der) wordt. Door samen mogelijke acties te formuleren. Zoals beter slapen of iets meer bewegen. Om de dingen die het leven zin geven beter te kunnen doen.
15 februari 2023 | Artikelen
Bij ons is PR mensenwerk
Naast mijn favoriete vakblad Aardappelwereld magazine, lees ik Nieuwe Oogst, editie LTO Noord. Altijd interessant om het wel en wee van de teelt door te nemen.
15 februari 2023 | Artikelen
Wat is de limiet?
De beer, de fritesmarkt, is na de coronapandemie ontwaakt uit zijn winterslaap. De verwerkingscijfers zijn terug op het oude niveau of zelfs hoger. Elke dag gaan er rond de 1500 onderlossers met aardappelen naar de fabrieken in Noordwest-Europa.
15 februari 2023 | Artikelen
Koning Frites
Frites is de koning, als het gaat om de hoeveelheid aardappelen die verwerkers jaarlijks in West-Europa nodig hebben. Jarenlang waren de verwerkers dan ook de keizer in de wereld van de aardappel.
18 januari 2023 | Artikelen
Vlees…
In de dieetwereld volgt de ene hype op de andere. Wat dat betreft is er niks veranderd de afgelopen jaren. Herinnert u zich nog het koolhydraatrijke brooddieet? De eierkoeken van Sonja en de rode wijn van Montignac?
©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO