15 maart 2023 | Artikelen
Aardappel als oplossing voor verzilte gebieden?
Verzilting speelt op steeds meer plekken in de wereld een bepalende rol. Zo’n 1 miljard hectare grond is al verzilt, waardoor de voedselzekerheid van zo’n 1,5 miljard mensen onder druk staat. Op de meeste plekken zorgt verzilting dus voor problemen, maar de zoutconcentraties in de bodem vallen vaak nog wel mee (licht tot matig zout).
15 maart 2023 | Artikelen
Nieuwe wegen inslaan
‘Als je wilt slagen moet je nieuwe wegen inslaan in plaats van te reizen langs de versleten paden van het gewone succes’.
15 februari 2023 | Artikelen
De kansen van corona voor de aardappelindustrie
Restaurants en keukens dicht, evenementen massaal afgelast. De impact hiervan op de wereldwijde aardappelconsumptie is duidelijk. De keten heeft er een lastig jaar opzitten. Toch moeten we hoopvol blijven, want de aardappel gaat nog steeds een gouden toekomst tegemoet.
15 februari 2023 | Artikelen
Grote aardappelen
Afgelopen week gaf ik een leuke les over gedrag aan mijn studenten voor de opleiding tot leefstijlcoach. Een leefstijlcoach kijkt samen met iemand hoe een gezondere leefstijl bereikbaar(der) wordt. Door samen mogelijke acties te formuleren. Zoals beter slapen of iets meer bewegen. Om de dingen die het leven zin geven beter te kunnen doen.
15 februari 2023 | Artikelen
Bij ons is PR mensenwerk
Naast mijn favoriete vakblad Aardappelwereld magazine, lees ik Nieuwe Oogst, editie LTO Noord. Altijd interessant om het wel en wee van de teelt door te nemen.
15 februari 2023 | Artikelen
Wat is de limiet?
De beer, de fritesmarkt, is na de coronapandemie ontwaakt uit zijn winterslaap. De verwerkingscijfers zijn terug op het oude niveau of zelfs hoger. Elke dag gaan er rond de 1500 onderlossers met aardappelen naar de fabrieken in Noordwest-Europa.
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO