12 oktober 2022 | Artikelen
Behoud phytophthoraresistentie voor volgende generaties
Phytophthora is een moeilijk te vangen probleem. Helemaal voor de biologische landbouw waar geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt mogen worden. Daarom heeft Bionext een eerste generatie van resistente rassen als ’Robuust’ bestempeld. Dit klinkt veelbelovend, maar er schuilt toch een groot gevaar in deze aanpak.
12 oktober 2022 | Artikelen
Aardappelhoofd
De aardappel komt er in uitdrukkingen niet best af. In de Engelse taal kennen ze bijvoorbeeld ‘Couch Potato’ en ‘Potato Head’. De eerste benaming gaat over een luie bankzitter en de laatste is een dom persoon. En wat ziet u voor zich bij een Potato Head of Couch Potato?
12 oktober 2022 | Artikelen
Broddelvisie
De perspectiefbrief van de vorige minister van landbouw werd in juni in de Tweede Kamer door een deel van de oppositie bestempeld als broddelwerk.
Aangegeven werd – door zowel een deel oppositie als coalitie – dat er te weinig concreet perspectief geboden werd aan de landbouwsector. Uiteindelijk trad de minister af en is er een…
12 oktober 2022 | Artikelen
Een goede start maken
Een goede start is heel belangrijk. Bij een hardloopwedstrijd moet je niet te snel starten, want dan raak je buiten adem en sta je op het einde helemaal stil. Dat ondervond ik zelf ook aan den lijve tijdens de 2K fun run die ik samen met een aantal andere sportievelingen uit de internationale aardappelsector tijdens…
14 september 2022 | Artikelen
Max Potato
Het weekend dat ik deze column schrijf is de Grand Prix van Zandvoort: de Formule 1.
Toen ik in 2016 in de aardappelsector kwam werken, maakte ik voor het eerst de Aardappeldemodag en ook PotatoEurope mee. Dat was een hele gewaarwording. Een soort Formule 1-tentenkamp dat neerstrijkt en na een of twee dagen weer volledig…
14 september 2022 | Artikelen
Gebakken aardappelen
Wat doet u met de restjes van uw avondmaaltijd? Gaan ze, zoals bij veel mensen, met de beste intenties in een koelkastbakje? Waarna die bakjes naar achteren zwerven en worden vergeten. Zodat de restanten van een heerlijke maaltijd uiteindelijk via wat omzwervingen toch in de kliko belanden.
©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO