Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Pootaardappelen

12 april 2024 | Nieuws

Rabobank en Agrofoodcluster intensiveren samenwerking

Rabobank en de netwerkorganisatie Agrofoodcluster in Flevoland, Friesland en Groningen intensiveren de samenwerking. Samen gaan de organisaties na deze zomer een nieuwe pootgoedvisie uitbrengen. Daarnaast verlengt Rabobank het partnerschap met het Emmeloordse cluster.

26 maart 2024 | Nieuws

Biostimulant weert luis en verlaagt mogelijk virusdruk

Volgens PlantoSys, ontwikkelaar van biostimulanten en meststoffen uit Lochem, is het product SilicaPower na verdere bestudering ook geschikt gebleken om luisaantastingen in aardappelplanten te weren. “Het product maakt het loof letterlijk harder”, benadrukt de fabrikant. Uit onderzoeksresultaten van Wageningen Universiteit & Research blijkt dat de biostimulant de weerbaarheid van de plant versterkt tegen abiotische en…

27 februari 2024 | Nieuws

Pootgoedkwaliteit is keten verantwoordelijkheid

De oorzaak van een slechte opkomst van consumptieaardappelen wordt vaak gezocht bij de kwaliteit van het geleverde pootgoed. Maar minstens zo vaak ligt de oorzaak verderop in de keten. Meerjarig onderzoek door de NAK, in opdracht van VAVI, NAO en BO Akkerbouw, heeft aangetoond dat de kwaliteitsbewaking van pootgoed in de gehele keten aandacht vraagt.

25 januari 2024 | Nieuws

Pootaardappeldag wil antwoord geven op de vraag hoe je als bedrijf overeind blijft

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert Delphy weer de Pootaardappeldag, wintereditie in ‘t Voorhuys in Emmeloord. In het dagvullende programma gaan diverse sprekers in hun presentaties in op uitdagingen in de huidige pootaardappelteelt. Tijdens de dag zullen er veel details over het onderzoek in pootgoed en ontwikkelingen in de pootgoedteelt worden gepresenteerd.

De pootaardappelteelt is…

27 december 2023 | Nieuws

Breeders Trust benoemt Corné Beers als nieuwe directeur

Per 1 januari 2024 wordt Corné van Beers (53) benoemd tot algemeen directeur van Breeders Trust NV in Brussel. Van Beers volgt Geert Staring op die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

10 oktober 2023 | Nieuws

Meer dan 20 procent extra kilo’s in Texels pootgoed dankzij ondergrondse wateropslag

Op het eiland Texel hebben landbouwers recent eerste seizoenervaringen opgedaan met ondergrondse opslag van regenwater, zo laat LTO Noord weten. Dit is volgens de organisatie mogelijk een oplossing voor watertekort in landbouwgewassen als aardappelen gedurende de jaarlijks toenemende droge periodes in de regio. Daarbij kan het eveneens de verzilting van de bodem indammen. 

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO