Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Potato Variety Days

14 december 2022 | Artikelen

Potato Variety Days 2022: Veel vraag naar low-input-rassen die weinig stikstof en water vragen

Om bezoekers te informeren over het deelnemersveld op de onlangs gehouden internationale Potato Variety Days in Emmeloord en omgeving, had Aardappelwereld magazine vooraf weer een handig e-book gemaakt. Ook nu vroeg de redactie allen die het digitale boekwerk gratis hadden gedownload naar hoofdinteresses bij de zoektocht naar nieuwe rassen. Het zal wellicht niemand verbazen, maar…

14 december 2022 | Artikelen

Agrico lanceert negen nieuwe rassen

Tijdens de onlangs gehouden Potato Variety Days deelde Agrico-directeur Jan van Hoogen zijn visie op een veranderende wereld en stond hij uitgebreid stil bij de toelating van maar liefst negen nieuwe rassen op de Europese rassenlijst.

2 november 2022 | Nieuws

Nieuwe aardappelrassen moeten een duurzame vooruitgang betekenen voor consument, teler en verwerker, aldus Interseed

Interseed Potatoes richt zich bij de aardappelveredeling vooral op het leveren van nieuwe verbeterde rassen die een duurzame vooruitgang betekenen voor de consument, de teler en de verwerker.

31 oktober 2022 | Nieuws

Toekomstbestendige aardappelteelt met robuuste rassen is sleutel in veredelingswerk HZPC

In aardappelveredeling richt HZPC zich op robuuste rassen met een hoge opbrengst. Met deze focus wil het bedrijf een positieve impact hebben op de gehele aardappelwaardeketen wereldwijd.

26 oktober 2022 | Nieuws

Schaap Holland zet succesvolle pootgoed- en consumptieprogramma’s voort met voornamelijk rassen uit eigen portfolio

“Ons rassennieuws vertaalt zich naar een succesvolle voortzetting van onze pootgoed- en consumptie programma’s met voornamelijk rassen uit het eigen portfolio”, maakt Schaap Holland bekend.

24 oktober 2022 | Nieuws

Meijer Potato: “Robuuste aardappelrassen essentieel om groeiende wereldbevolking te voorzien van gezonde voeding”

“Wij vinden vindt dat iedereen (van) eten moet kunnen genieten. De veredeling van robuuste aardappelrassen is essentieel om een groeiende wereldbevolking te voorzien van gezonde voeding in het licht van klimaatverandering”, stelt Meijer Potato.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO