Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Producentenorganisatie Consumptieaardappelen

15 februari 2023 | Artikelen

Jaar van de waarheid voor POC

In 2020 zag de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) het levenslicht met als doel het verkrijgen van een betere marktpositie voor aardappeltelers. Nu, drie jaar later, staat het aantal leden op bijna 500, die gezamenlijk zo’n 20 procent van het consumptieareaal telen. “Eind dit jaar staan we voor ons eerste go/no-go moment. Het jaar 2023 is daarom…

16 februari 2022 | Artikelen

Meer transparantie en overzichtmet contracttool POC

De Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft een ‘contracttool’ ontwikkeld voor haar leden, die daarmee eenvoudig de contracten van de verschillende fabrieken met elkaar kunnen vergelijken.

8 september 2021 | Artikelen

“Met ontbreken van collectiviteitszin maakt teler het zichzelf lastig”

Als eerste lid van de Producentenorganisatie Consumptie­aardappelen (POC) zet akkerbouwer en POC-bestuurslid Jasper Roubos (37) zich met aan­stekelijk enthousiasme in voor dit initiatief waarbinnen consumptieaardappel­telers zich organiseren om een sterkere positie in de markt te bereiken. Op zijn boerderij in Abbenes legt hij in duidelijke bewoordingen uit waarom wat hem betreft voor consumptieaardappel­telers de enige…

16 september 2020 | Artikelen

POC krijgt officiële erkenning LNV

De afgelopen voorjaar opgerichte Producenten Organisatie Consumptie­aardappelen (POC) heeft onlangs een officiële erkenning gekregen om te functioneren als producentenorganisatie binnen van het Ministerie van LNV. Initiatiefnemer de Nederlandse Akkerbouw Vakbond is blij dat dit gelukt is, zo laat het weten.

12 maart 2020 | Artikelen

NAV wil telers sterkere onderhandelingspositie geven met Producentenorganisatie Consumptieaardappelen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft een Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) opgericht. Op hun telersbijeenkomst van de regio Midden, gehouden in Swifterbant, vertelt het NAV-bestuur meer over het oprichtingsproces en wat lidmaatschap de telers zou kunnen brengen.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO