Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Rooimachines

17 augustus 2022 | Artikelen

Grimme presenteert nieuwe aardappeltechnieken op eigen Hof

Vier nieuwe/geüpgradede rooiers en een compleet aangepakte pootmachine zijn het resultaat van een paar jaar doorontwikkeling bij fabrikant Grimme. Tot nu toe vrij onopgemerkt vanwege beperkte demonstratiemogelijkheden als gevolg van de coronapandemie. Onlangs is deze achterstand echter in een klap weggewerkt met de uitgebreide showdagen op het eigen landbouwbedrijf Grimme Hof te Cappeln.

22 november 2021 | Nieuws

Online configurator voor machines aardappelteelt gelanceerd

Recent presenteerde Dewulf uit Roeselare een gloednieuwe online configurator voor landbouwmachines.

10 november 2021 | Artikelen

Techniek AVR 7200 verstekrooier maximaal ingericht op loofverwijdering

Onlangs maakte aardappelrooierfabrikant AVR uit het Belgische Roeselare de aanstaande serieproductie van de nieuwe 2-rijige verstekrooier model 7200 bekend. Bijzonder aan deze rooier is dat de techniek hierin gericht is op maximale loofverwijdering. Op de aanstaande beurs Interpom zal de oogstmachine voor het eerst te zien zijn voor het grote publiek. Aardappelwereld magazine nam ‘m…

8 september 2021 | Artikelen

Nieuwe Spirit 7200 speelt in op loofproblematiek

Machinefabrikant AVR uit het Belgische Roeselare heeft de reeks getrokken rooiers aangevuld met de getrokken Spirit 7200, een tweerijige verstekaardappelrooier. Nieuw aan dit oogstwerktuig is een doorontwikkeling van de loofverwijdering waarmee AVR inspeelt op de hedendaagse problematiek rondom loofdoding.

16 december 2020 | Artikelen

Dewulf Enduro: bovengemiddelde ‘middenmoter’

Bietenrooiers met een tandem achterstel hadden we al langer, maar aardappelrooiers nog niet. Wie de eerste prototypen van de Dewulf Enduro dit najaar al heeft zien rijden, zal dus wel even met de ogen geknipperd hebben bij de eerste aanblik van het gevaarte rijdend in een aardappel­veld. Indrukwekkend is hij dan ook zeker, deze bovengemiddelde…

16 december 2020 | Artikelen

ROPA zet in op groei met Keiler 2 Classic

Met de officiële introductie van de tweerijige getrokken aardappelbunkerrooier Keiler 2 Classic, richt de Duitse fabrikant ROPA zich op verdere groei in de aardappelmarkt. Met de eerder aangekondigde noviteiten, zoals de XL bunker, verwacht het bedrijf een significante groei van de huidige Keiler-populatie te realiseren met ruim 520 geleverde machines wereldwijd.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO