Al abonnee? Activeer hier uw premium account

True Potato Seed

18 april 2023 | Blogs

Keuzes voorafgaand aan het poten van aardappelen: Plantmateriaal

Het poten van aardappelknollen betekent het toevertrouwen aan de bodem van de twee aspecten van teeltmateriaal. Ten eerste is er het genetisch materiaal bestaande uit de soort en het ras gericht op het telen van een gewas dat is aangepast aan de plaatselijke omstandigheden en bestand tegen de heersende ziekten en plagen en daarbij de…

12 april 2023 | Artikelen

“Groeikansen liggen in landen met veel niet-gecertificeerd pootgoed”

In februari dit jaar ontving HZPC het predicaat Koninklijk. Een mooie mijlpaal voor het 125-jarige bedrijf, maar uiteindelijk is het de toekomstvisie die bepaalt of een bedrijf succesvol blijft. Gerard Backx, CEO van Royal HZPC Group, kijkt vooruit en ziet vooral kansen voor rassen met een breed palet aan resistenties in landen waar de bevolking…

15 februari 2023 | Artikelen

Solynta en FreshCrop tekenen samenwerkingsovereenkomst voor hybride aardappelen in Kenia

Het Nederlandse bedrijf Solynta en het Keniaanse pootaardappelbedrijf FreshCrop maken bekend samen te willen gaan werken op het gebied van de introductie van hybride aardappelzaad. Het doel is een einde te maken aan het tekort aan schoon uitgangsmateriaal in Kenia en de omliggende regio.

14 december 2022 | Artikelen

HZPC wil geen tijd verliezen

Tijdens de HZPC Potato Days 2022 organiseerde het handelshuis een webinar over de uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid en duurzaamheid, nu en in de toekomst. En over hoe de aardappelsector er een belangrijke bijdrage aan kan leveren, want er is volgens de onderneming geen tijd te verliezen.

16 juni 2022 | Artikelen

Solynta en Incotec optimaliseren hybride TPS

Hybride aardappelveredelingsbedrijf Solynta en zaadverbeteraar Incotec hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de optimalisatie van hybride True Potato Seed (TPS). Dat maakten zij bekend tijdens het congres van de International Seed Federation in mei.

17 mei 2022 | Nieuws

Nieuwe samenwerking Solynta en Incotec voor wereldwijd succes hybride TPS

Hybride aardappelveredelingsbedrijf Solynta en zaadverbeteraar Incotec zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de optimalisatie van hybride True Potato Seed (TPS).

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO