Al abonnee? Activeer hier uw premium account

True Potato Seed

15 februari 2023 | Artikelen

Solynta en FreshCrop tekenen samenwerkingsovereenkomst voor hybride aardappelen in Kenia

Het Nederlandse bedrijf Solynta en het Keniaanse pootaardappelbedrijf FreshCrop maken bekend samen te willen gaan werken op het gebied van de introductie van hybride aardappelzaad. Het doel is een einde te maken aan het tekort aan schoon uitgangsmateriaal in Kenia en de omliggende regio.

14 december 2022 | Artikelen

HZPC wil geen tijd verliezen

Tijdens de HZPC Potato Days 2022 organiseerde het handelshuis een webinar over de uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid en duurzaamheid, nu en in de toekomst. En over hoe de aardappelsector er een belangrijke bijdrage aan kan leveren, want er is volgens de onderneming geen tijd te verliezen.

16 juni 2022 | Artikelen

Solynta en Incotec optimaliseren hybride TPS

Hybride aardappelveredelingsbedrijf Solynta en zaadverbeteraar Incotec hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de optimalisatie van hybride True Potato Seed (TPS). Dat maakten zij bekend tijdens het congres van de International Seed Federation in mei.

17 mei 2022 | Nieuws

Nieuwe samenwerking Solynta en Incotec voor wereldwijd succes hybride TPS

Hybride aardappelveredelingsbedrijf Solynta en zaadverbeteraar Incotec zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de optimalisatie van hybride True Potato Seed (TPS).

19 januari 2022 | Artikelen

De (on)mogelijkheden van True Potato Seed (TPS)

In dit essay geeft dr. ir. Jan van Loon, twee jaar geleden gepromoveerd op de ‘Geschiedenis van de aardappelveredeling in Nederland, van hobby tot industrie 1888-2018’, zijn visie op hybride veredeling. Een manier van veredelen die als nieuw wordt gepresenteerd, maar waarvan de praktische mogelijkheden in de geschiedenis al vaker zijn onderzocht.

8 december 2021 | Artikelen

Potato Days HZPC draaien om duurzaamheid en toekomst van pootgoed

De Potato Days van HZPC in het kader van de Rassendagen werden dit jaar gehouden in het Research centrum in Metslawier, waar het bedrijf naast aardappelrassen ook de kennis ontwikkelt om deze rassen over de hele wereld te ondersteunen. Verschillende deskundige sprekers schenen tijdens deze tweede editie van het evenement hun licht op de toekomst…

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO